Celek z Uherského Hradiště se do pohárové Evropy vrací po dlouhých osmnácti letech. Zatímco v roce 2003 si Synot zahrál Intertoto Cup, nyní Svědíkův tým čeká po historické sezoně ještě prestižnější soutěž.

Bohemians 1905 -  FC Slovan Liberec !31.kolo) 3:0
Rozjetí Bohemians míří na půdu Slovácka. Protáhnou si rekord?

Trenér Slovácka Svědík i přes výhru v Karviné provedl v sestavě dvě změny. Po jednozápasovém trestu nastoupil záložník Havlík a lehce zraněného kanonýra Klimenta na hrotu útoku nahradil Cicilia, jenž se v základní sestavě objevil poprvé od 2. října.

Klokanům scházel na Moravě Necid

Úvod utkání patřil domácím. Tomič ještě pálil z voleje nad, ale Havlík už mířil přesně. Sedmadvacetiletý středopolař, který proti Bohemce začal na levé straně obrany, se parádně trefil z trestného kopu, když míč poslal nechytatelně do šibenice. Hostující gólman Bačkovský sice plachtil vzduchem, gólu ale nezabránil.

Pražané se rychle otřepali a poměrně brzy výsledek srovnali. Po Květově přihrávce se k odraženému míči dostal nepokrytý Ljovin, který technickou střelou zpoza vápna srovnal na 1:1.

Miroslav Pelta
Severní Peltův vítr je krutý. Sfoukne i bohatou Spartu?

Klokani po vstřelené brance ožili. Sbírali odražené balony a dál se tlačili do zakončení. Velkou šanci ke skórování si ale před přestávkou vypracoval celek z Uherského Hradiště. Po Havlíkově centru měl druhý gól na kopačce Navrátil, zblízka ale poslal míč nad.

Remíza oběma týmům stačila

Fotbalisté Slovácka po změně stran přidali a útočili. Po dvou rohových kopech pálil Petržela do tyče. Ani celek z Vršovic jenom nebránil nerozhodný výsledek. Dalekonosná rána Hronka skončila mimo a mezi tři tyče se nevešla ani střela Pulkraba.

Remíza 1:1 oběma týmům stačila. I když Slovácko bylo v závěru aktivnější, druhý gól nedalo. Bohemians neprohráli už dvanáct kol v řadě, takže překonali rekordní zápis ze sezony 2001/2002 a jsou jen dvě utkání od absolutního klubového rekordu z přelomu let 1984 a 1985, kdy zelenobílí do posledního kola útočili na titul.

Michal Buriánek (v bílém)
Šlechetné gesto. Fotbalista věnuje svou výhru na podporu nemocné holčičky

Slovácko zakončí úžasnou sezonu na hřišti Českých Budějovic a rozlučkový mejdan bude za dva týdny doma proti Zlínu.

FORTUNA:LIGA, 32. kolo -

1. FC Slovácko – Bohemians 1905 1:1 (1:1)
Branky:
10. Havlík – 25. Ljovin
Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler (Batík) | VAR: Adam | AVAR: Nádvorník
Žluté karty: Sadílek - Bačkovský
Diváci: 800 (omezená kapacita)
Slovácko: Bajza – Tomič, Hofmann, Kadlec, Havlík – Petržela (77. Kohút), Daníček, Mareček (73. Šimko), L. Sadílek, Navrátil (73. Jurečka) – Cicilia (73. Kliment). Trenér: Svědík.
Bohemians 1905: Bačkovský – Bederka, Köstl, Krch – M. Dostál, Květ (90.+4. Vacek), Hronek (83. Novák), Ljovin, Vondra (90.+4. Vacek) – Pulkrab (83. Keita), Puškáč (77. Osmančík). Trenér: Klusáček.


Načítám výsledky ...

Načítám tabulku ...