Slovenský mistr měl hrát předkolo Ligy mistrů na Faerských ostrovech, ale nemohl nastoupit – samozřejmě kvůli pozitivnímu nálezu. A to poslal do dálavy postupně dva týmy. Ani jeden neprošel…

Česká nejvyšší soutěž je na tom o maličko líp. Nejprve se hrálo o osud dvou střetnutí. Tím prvním, jež se nakonec konalo, byl souboj Plzně s Opavou, druhým sobotní duel Olomouc versus Liberec. I ten by se měl naštěstí konat. Jenže je tu třetí průšvih.

PŘÍPAD BOHEMIANS

Podle České televize jsou v týmu kouče Luďka Klusáčka čtyři nakažení. Proto bude zřejmě odložen jejich nedělní zápas s Mladou Boleslaví.
To je – podle všeho – jistota. Jinak byly poslední hodiny plné zmatků.

„Páteční testování odhalilo v týmu Bohemians čtyři případy nákazy novým typem koronaviru. Hygienici nařídili celému týmu pětidenní izolaci. Na základě této skutečnosti rozhodne řídící orgán Ligová fotbalová asociace pravděpodobně o odložení našeho nedělního utkání s Mladou Boleslaví na neurčito," uvedlo vedení klokanů na klubových stránkách.

PŘÍPAD PLZEŇ

Aspirant na titul má v kádru jednoho nakaženého hráče. Ten byl – podle regulí – okamžitě přesunut do izolace a zbytek mančaftu čekalo testování číslo 2.
Šlo o naději, ale také závod s časem. Viktoriáni byli u epidemiologů včera ráno, pak se čekalo na výsledky. V šest odpoledne přitom měl přijít výkop, ostrý start zápasu i celé FORTUNA:LIGY. Nejistota byla drtivá, trvala neúnosně dlouho.

Ale na to si asi hráči, trenéři, jejich okolí budou muset zvyknout. Jasno bylo až po druhé odpoledne, necelé čtyři hodiny před hvizdem. Nic moc…
„Jakmile jsme obdrželi výsledky, konzultovali jsme vše s Krajskou hygienickou stanicí i vedením soutěže a nic nebrání tomu, aby se zápas odehrál,“ pronesl mluvčí klubu Václav Hanzlík.

Tak aspoň, že vše dobře dopadlo. I když s časovým zádrhelem. U druhého problému podobná jistota není.

PŘÍPAD OLOMOUC

Hned tři pozitivní (jednoho hráče a dva členy trenérského štábu, jejichž jména redakce zná) ohlásila Sigma. Všichni šli, stejně jako ve Viktorii, do izolace, i když ani jeden z nich neměl výrazné příznaky onemocnění – a kolegové na druhé kolo testů.

„Jsme v úzké součinnosti s krajskou hygienickou stanicí. Čekáme na její další vyjádření a doporučení,“ uvedla tisková mluvčí Sigmy Alice Zbraňková.
Večerní zvěst Sigmu potěšila. Se Slovanem bude hrát.

Vedle zápasu Bohemians se nebude konat ani duel pozitivní Chrudimi s Jihlavou ve druhé lize.