Vzájemné souboje si pamatuje i český fotbalový fanoušek. Vždyť se slovenskou Žilinou se v předkole Ligy mistrů střetla pražská Slavia, když ji do další fáze poslal na Strahově až penaltový rozstřel, Spartu dokonce slovenský celek dokázal v předkole milionářské soutěže vyřadit a postoupit do hlavní soutěže.

On-line ke koronaviru ZDE.

Teď ale MŠK Žilina, sedminásobný ligový šampión, zažívá kritické chvíle. Pandemie koronaviru totiž přerušila či dokonce ukončila soutěže po celém světě, včetně slovenské fotbalové ligy.

Fotbalové kluby tak přichází o peníze od sponzorů, kteří se mají co ohánět, aby sami současnou krizi ekonomicky přežili. Současně ale musí dál podle smluv platit hráče. V Žilině se chtěli s fotbalisty dohodnout na snížení platů, jenže to se nepovedlo. „Lídři A mužstva oznámili, že za ně bude vyjednávat prezident Unie fotbalových profesionálů Ján Mucha,“ stojí v prohlášení klubu.

Paulo Dybala (uprostřed) z Juventusu se raduje z gólu proti Manchesteru United.
Hvězda Juventusu popsala průběh koronaviru. Měl jsem silné příznaky, přiznává

To ale považují v rámci loajality ke klubu v MŠK Žilina za nevhodné. Byl jmenován likvidátor společnosti MŠK Žiliny a přišly výpovědi hráčům s nejvyššími platy. Se zbytkem kádru budou ještě probíhat pokusy o dohodu na snížení platů.

Ostatní si od prvního dubna mohou hledat nové angažmá. „Hráči, kteří dostali výpovědi, nebudou mít s ohledem na svoje dosavadní příjmy existenční problém,“ píše se v prohlášení. „Ve většině případů je jejich příjem čtyř až desetinásobně vyšší než strop aktuálního příspěvku stanoveného Vládou SROV. Dnes je jasné, že události se vyvíjí tak, že jejich současné výdělky jsou vysoko nad budoucími možnostmi klubu.“

Fotbal by v Žilině však končit neměl. „Statut společnosti v likvidaci v ničem neomezuje výkon dosavadní činnosti včetně pokračování v republikových a mezinárodních soutěžích,“ stojí na klubovém webu.

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník

Fotbalista Michal Sadílek věnoval půl milionu na boj proti koronaviru.
Sadílek věnoval půl milionu na boj s koronavirem. Chci, aby to už skončilo, říká