Rasistické projevy sparťanských „fans“ se objevily už v ligovém utkání s Olomoucí a s klubem se vede disciplinární řízení. Tentokrát to  byla ostuda na mezinárodní scéně. Když Aurélien Tchouaméni z Monaka vstřelil krátce před přestávkou první gól pod kotlem Sparty, Letnou znělo nechutné bučení.

Aurelien Tchouameni z Monaka se raduje z gólu.
Ostuda. Výsledkově i na tribunách. Sparta Monako nezvládla

"Jsme smutní, že se tohle stále děje na fotbalových hřištích. Přál bych si, aby to už skončilo," řekl trenér Monaka Niko Kovač.

Hráči Monaka se srotili u lavičky a hrozili odchodem ze hřiště. To by byl mezinárodní skandál. "Hráči zareagovali správně. Někteří byli hodně naštvaní," přiznal Kovač.

Nakonec se tak nestalo, ale rozhodčí jasně ukázali, že takhle ne. O přestávce pohrozili ukončením duelu. Před kotel dokonce přišel bývalý kapitán a sparťanská legenda David Lafata a snažil se fanouškům domluvit.

Po závěrečném hvizdu se opět z "kotle" ozvaly skřeky. Sparťanští hráči se rozloučili pouze s fanoušky na hlavní tribuně, ke "kotli" na děkovačku se nevydali. K němu po chvíli zamířil pouze kapitán Dočkal, který se snažil na diváky apelovat.

Vedení Sparty, které proti rasismu nepříliš úspěšně bojuje, může čekat trest od UEFA. Pokuta jistá, v horším případě může dojít k uzavření tribuny nebo celého stadionu.