S informací o ekonomických opatřeních v klubu z pražských Vršovic přišel instagramový účet slaviabackstage, který bývá dobře informovaný. Fotbalisté, ale i realizační tým a kluboví manažeři se prý dohodli s akcionáři na tom, že při "černém scénáři vývoje pandemi Covid" dojde ke snížení platů o 35 procent, a to s platností do konce tohoto roku. Majoritní vlastník, kterým je společnost Citic, pak má přispět stejnou částkou.

On-line ke koronaviru ZDE.

"V případě, že by se klubu podařilo obnovit klíčové příjmy ze vstupného, evropských soutěží nebo od sponzorů, peníze bude klub hráčům i akcionářům plně kompenzovat," píše slaviabackstage. Návrh měl získat od všech stran pozitivní podporu a příští týden by mělo dojít na konkrétní detaily smluvního ujednání.

Slavia se tak zřejmě zařadí mezi ostatní kluby, které již k ekonomickým opatřením přistoupily v minulých dnech a týdnech a mezi nimiž nechybí třeba ani jejich rival Sparta. Na Letné šli hráči s platem dolů o dvacet až třicet procent, v závislosti na výši základní mzdy.

Už před časem přišel s návrhem finančních kroků v souvislosti s pandemií koronaviru předseda klubového představenstva Jaroslav Tvrdík. Ten vyhlásil, že se Slavia vzdá patnácti procent všech příjmů z účasti v evropských pohárech v následujících dvou sezónách ve prospěch fondu solidarity s ostatními kluby první a druhé ligy. K podobným opatřením pak vyzval i ostatní pohárové účastníky.

Předseda představenstva fotbalové Slavie Praha Jaroslav Tvrdík (vpravo) a hlavní trenér Jindřich Trpišovský.
I ve Slavii si sáhli na odměny. Peníze z pohárů půjdou do fondu solidarity
Popis fotky: AC Sparta Praha - FC Baník Ostrava - Čtvrtfinále fotbalového poháru MOL Cup: AC Sparta Praha - FC Baník Ostrava, 4. března 2020 v Praze. Bořek Dočkal ze Sparty s míčem před brankářem Ostravy Janem Laštůvkou.<body xmlns="http://newsml.ctk.cz/n
Už i na Spartu došlo. Letenští jdou s platy dolů až o třicet procent