SK Lhota – SK Rakovník 2:0 (2:0)

Než se hosté na hřišti rozkoukali, už lovili míč ze své sítě. Postaral se o to v 5. minutě zápasu Podraný, který z malého vápna nasměroval správným směrem centr Asníka, bývalého hráče SKR. Tím nápor domácích skončil a hra se přelévala od vápna k vápnu, bez gólových šancí na obou stranách. Ve 20. minutě však rakovnický Severin v rohu pokutového území zbytečně fauloval Vitáska a hlavní arbitr Kinčl nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu, který bezpečně proměnil Mantlík – 2:0.

První větší příležitost k ohrožení domácí klece měli hosté ve 35. minutě, ale Koch poslal trestný kop z 18 metrů nad horní tyč. Naopak těsně před koncem prvního poločasu mohla Lhota po pěkné kombinační akci přidat třetí branku, Havelkovi však skokem pod jeho nohy tutovku zlikvidoval gólman Doubrava.

Ten se krátce po změně stran blýskl dalším pohotovým zákrokem, když nepustil za svá záda nebezpečný projektil Franka. Poté převzali iniciativu hosté a usadili se na polovině domácích. Pozornost brankáře Šimka prověřili Sklenka, M. Schwendt a zejména aktivní Jirásek, jehož pumelici zpoza vápna vytáhl konečky prstů ze šibenice na roh.

Při hlavičce Gašpárka, která orazítkovala břevno, při něm navíc stála i paní Štěstěna. Závěr duelu ale opět patřil domácím, kteří strážci rakovnické svatyně dali několik příležitostí k tomu, aby ukázal své brankářské umění. Výsledek mohl v nastaveném čase po trestném kopu Sklenky ještě korigovat M. Schwendt, ale jeho hlavička z penaltové značky šla vedle.

„Vítězství domácích je zasloužené. Měli víc šancí než my. Mrzí mě však, že jsme v úvodu zápasu nezachytili nápor Lhoty, na který jsem hráče upozorňoval, a umožnili jí jít do vedení. Nejdříve jsme při Asníkově centru nepokryli hráče před bránou a potom Severin vyrobil naivní penaltu. Ve druhém poločase jsme měli téměř půlhodinu více ze hry, ale kontaktní gól se nám dát nepodařilo," řekl po utkání zklamaný rakovnický trenér Jiří Kučera.

Své k utkání řekl i Daniel Asník: „Gól jsem sice nedal, ale myslím, že jsem ho připravil. Byli jsme lepší a vyhrát jsme si zasloužili. Ve Lhotě už kroutím čtvrtou sezónu. Nejdříve jsem byl na hostování, které se minulý rok změnilo na přestup. Myslím, že SK na mně za ta léta už pěkně vydělalo, tak jsem čekal nějaký ten dárkový košík na odchod, ale bohužel asi ty peníze použil klub jinam (smích)," řekl k zápasu a vysvětlil situaci svého přestupu.

SKR ve 4. kole přivítá v neděli 2. 9. v 17 hodin lídra soutěže, všenorský SK, jehož dres pod taktovkou hrajícího trenéra Jiřího Novotného oblékají i další exligoví borci.

SK Rakovník: Doubrava – Krejčí, Kučera, Koch (62. Lupák) – Severin – Jirásek (72. Setnička), Červený, Sklenka, M. Schwendt – Tvrz (46. Z. Schwendt), Gašpárek. Trenér Jiří Kučera.

JAROSLAV MOKREJŠ