Mšec – SK Rakovník B 2:3p (1:2)

Ve krajském derby přivítala Mšec rezervu SK Rakovník. Bylo to drama do poslední minuty a o dělbě bodů nakonec rozhodovaly penalty.

Již ve 2. minutě Pešička nacentroval přesně na Zemana, který hlavou uklidil k tyči. Na inkasovanou branku odpověděl zanedlouho Fojtík, když jeho centr zapadl do sítě. Do půlhodiny Fojtík nacentroval na Nováčka, který dokonal obrat. Šance přicházely na obou stranách, střely ale končily většinou mimo nebo na brankové konstrukci.

Hosté jednobrankové vedení neudrželi, když pro ně byla smolná poslední minuta. Pešička nacentroval míč do vápna, ovšem s pomocí větru skončil až za zády Rohly. V penaltovém rozstřelu si Kapek na Rohlu nepřišel, Rakovník tedy z derby bere plusový bod.

Trenér Mšece Miloslav Mrázek se v derby musel obejít bez Podleny, Červeného a Jurgovski. „Povedl se nám úvod a závěr zápasu, kdy jsme dokázali vyrovnat, po zbytek času byl soupeř lepším týmem. Bod za náš špatný výkon, je maximum.“

Hrající kouč hostů Petr Kýzl bere dva body spíše jako ztrátu. „Škoda ztraceného bodu, zasloužili jsme si tři, ale jsem rád, že jsme utkání zvládli, především, co se herního projevu týče. Diktovali jsme tempo zápasu, bohužel jsme šance na zvýšení nedokázali proměnit,“ hodnotí hrající trenér Petr Kýzl špatnou produktivitu, která rozhodla.

Sokol Mšec: Klíma – Pešička, J. Kučera, Heller, Janoušek – Pelc (71. Kapek), Zázvorka, Mrázek (83. Pejša), Lupák – Wittmayer, Zeman.

SK Rakovník B: Rohla – Titlbach, Beneš, Kýzl, Nováček – Mareš, Fojtík, Mates (72. Jelínek), Gregor (83. Špaček), M. Tvrz (76. Sýkora) – Plaček (64. Trégr).

Tatran Rakovník B – Sokol Klobuky 7:1 (3:0)

Přestože od úvodního hvizdu byli domácí lepším týmem, na branku se čekalo až do 24. minuty. Další dva zásahy přidal vždy po deseti minutách nejprve Douša, poté Kučera minutu před přestávkou.

V druhé půli se obraz hry nezměnil, ale produktivní začal být Tatran opět až po nějaké době. Od 69. minutě se opět rozběhl brankostroj a skóre se zastavilo až na 7. Hosté krásnou střelou do šibenice jen kosmeticky upravili výsledek.

„Odehráli jsme velmi dobrý zápas, i když jsme měli hluchá místa, pořád jsme hru měli pod kontrolou. Vstřelili jsme krásné branky po pohledných kombinací. Mnoho dalších ještě neproměnili.“ Hodnotí výkon trenér domácích Zdeněk Weis, který chválí výkon dorostenců.

Tatran Rakovník B: Kabele – Konopásek (46. Vojtek), Hájek (78. Dolák), Šika, Zaspal (76. Černý) – Mašek (55. L. Skoupý), Čermák, Weis, F. Skoupý (76. Tauš) – Douša, M. Kučera.

Sokol Vraný – Sparta Lužná 8:2 (2:1)

Lužná hrála ze zabezpečené obrany a hrozila rychlými přechody do útoku. Po čtvrt hodině proměnili domácí pokutový kop. Chvíli nato Vranovský Urban se trefil po rohovém kopu. Šnajdr stihl do přestávky snížit a vykřesat tak naději na zvrácení výsledku.

Po hodině hry Lužná opět inkasovala po rohovém kopu, což pro ně bylo zlomové. V rychlém sledu dostali hosté dalších 5 branek. V 87. minutě jen mírnil výsledek Vejvoda.
„Hodinu jsme měli dobrý výsledek na dosah. Po třetí inkasované brance jako by kluci složili zbraně a přestali bojovat,“ mrzí přístup a zbytečné inkasované branky trenéra Tomáše Pavlíčka.

Sparta Lužná: Duda – J. Staněk, Dolhý, Kopernický, J. Špička – Grill, A. Špička, Fronk (66. Sláma), Drenko (82. Bičík) – Vejvoda, Šnajdr

Fotbalisté rezervy Zavidova překvapivě zdolali vedoucí Lány 2:0.
Okresní přebor nabízí drama až do konce