Mužstvo krajského přeboru má tedy čerstvě nového kouče. „Je to tak. Je to po vzájemné dohodě. Pro mužstvo to bude nový impuls. Každopádně trenéru Bobkovi děkujeme,“ uvedl místopředseda poděbradského klubu Josef Kubánek.

„S Láďou Malinovským už jsme spolupracovali a chceme na to navázat. Dobře ho známe, on zná nás i prostředí. Takže doufáme, že bude vše klapat,“ culí se Kubánek.
Malinovský nebude v Bohemii trénovat poprvé. „Vracím se na místo činu,“ usmívá se nový kouč Poděbrad.

„Není to tak dávno, co jsem v Poděbradech skončil. Asi mi jsou souzené. V klubu jsem strávil největší část své hráčské kariéry a také jsem v Bohemii s trénováním začínal. Bylo to moje první angažmá,“ řekl Malinovský.

„A není to tak dávno, co jsem klub opouštěl. Navíc nyní se Bohemia může pyšnit nádherným areálem, což je také lákavé. Mám v klubu hodně přátel, kamarádů, až čas ale ukáže, zda budeme společně úspěšní,“ uvedl.

Mužstvo by měl vést už tento týden. „Tak jsme se domluvili. První týden budeme trénovat dvakrát, pak najedeme na normální rytmus tří tréninků. A možná to proložíme zápasem,“ má jasno kouč Bohemie.

Malinovský naposledy působil v Kouřimi, v okresním přeboru na Kolínsku.

„Bylo to pro mě hodně těžké rozhodování. V Kouřimi to totiž bylo moc fajn. Hlavně všechno fungovalo na výbornou, i když jsme hráli pouze okresní přebor. Všem v klubu moc děkuji,“ dodal Malinovský.

Střelec SSK Dvory Pavel Kovář (uprostřed) si v Hradci Králové vystřílel zlato
Kovář měl přesnou mušku a pevné nervy v závěru