SK Úvaly – Tatran Rakovník 2:1 (1:0)

Už když Rakovník odjížděl na zápas, tak věděl, že soupeř hraje dlouhodobě pěkný fotbal. Kvalitu také v prvních dvaceti minutách ukázal. Kombinoval a hosté měli menší problémy. Když se pak trochu vzchopili, neproměnili dvě šance, které by asi průběh otočily v jiný směr.

Naopak hloupě inkasovali. Přišli o míč a z následné rozehrávky domácí vyjeli a stačili ve 42. minutě dát branku do šatny. Druhý poločas byl o něčem jiném. Větší presing  dělal Úvalům také potíže, ale 54. minuta přinesla radost zase jen na kopačky domácích.

Pak už se nemuselo diskutovat o tom, kdo je lepší. Na hřišti to bylo vidět. Rakovník se dostal na polovinu soupeře a kontaktní gól znamenal hodně. Kollár poslal pas na Kudelu, který předskočil obránce a hlavou  snížil na 2:1.

Když měli hosté několik dobrých pozic na zakončení a také sérii nebezpečných rohových kopů, tak se zdálo, že vyrovnání ještě přijde. A mohlo přijít. Kudela utekl od půlky a ve vápně byl atakovaný skluzem. Rozhodčí ukázal na roh. I když by si hosté remízu zasloužili, gól se jim už vsítit nepodařilo.

„Zápas to nebyl jednoduchý, ale na druhou stranu jsme se soupeřem dokázali hrát vyrovnanou partii a v poslední půlhodině ho dokonce přehrávali. Zákrok na Kudelu jsem viděl úplně jinak než rozhodčí, ale to nebyla naše jediná šance. Kdybychom proměnili ty z druhého poločasu, tak jsme si bod přivézt mohli. Kluky musím pochválit za hru po změně stran, to by si výhru opravdu zasloužili. Bohužel nás moc potrestala chyba při prvním gólu,“ nechal se  slyšet trenér Tatranu Václav Eck.

Tatran Rakovník: Procházka – Vecka – Krejčí (18. L. Kapoun), Havel, Kollár – Kratochvíl, Stuchl, Větrovský, P. Kučera – T. Kapoun, Kudela.