Ten obrázek hovořil za vše. Na jedné polovině hřiště slavila domácí sestava s návštěvou kola (300 platících) prodloužení vítězné šňůry, na druhé ještě dlouho po závěrečném hvizdu rozebírala dvojice zkušených harcovníků Jan Klíma – Radek Šírl, kde se stala chyba. Hosté v utkání prohráli 1:3 a za nadšeně hrajícími domácími překvapivě zaostali také výkonem.

„Domácí nás předčili nasazením, rychlostí, bojovností a souboji. Tomu jsme se bohužel nevyrovnali. Takhle profesorsky hrát nemůžeme," věděl po utkání bývalý prvoligista Radek Šírl. On, ale ani třeba Mario Lička nebo Marek Kincl nedokázali po předešlých remízách zamezit prvnímu většímu zklamání v sezoně.

Domácí o něm rozhodli ještě v prvním poločase. Zřejmě klíčová chvíle se udála v jeho nastavení. U postranní čáry se lacino dostali ke standardce, která propadla až k Balounovi, a stoper Brandýsa potvrdil vedení vystřelené Maršnerem.

Kouč Luboš Urban o přestávce přeskupil řady, právě Šírl se z obrany vytáhl do středu. A v začátku druhé části se skutečně zdálo, že se hosté do utkání vrátí. Po brzkém kontaktním gólu hlavičkujícího Říhy ale další nepřišly. Především finální fáze hostům vázla a pozorní obránci Brandýsa neměli problém odvracet. S postupujícím časem a ve velkém horku jako by domácím ubývaly síly méně a z několika slibných šancí ještě přidali Kubešem pojistku.

„První poločas byl úžasný. Klukům jsem vytkl jen neproměňování šancí. Jinak hráli dobře, odzadu, jak to chceme a jak to plní od prvního zápasu. Po půli jsme na chviličku vypadli a dostali kontaktní gól. Pak jsme se vrátili do hry a výhru pohlídali," nadchla trenéra vítězů Miroslava Sunkovského i hra svého týmu. Ten se tak po třech kolech nadále vyhřívá v čele tabulky.

„I když je to zatím bezvadný pohled, nesmíme se moc dívat na tabulku. Musíme se zaměřit sami na sebe a jít zápas od zápasu," nechce podlehnout přehnané euforii. Tu prý už musí malinko krotit. „Dobrý start je vždy důležitý. Nám se povedl. Měli jsme dobrou přípravu, máme dobrý kádr," pochvaluje si rozjezd do soutěže bývalá opora týmu, která v nové sezoně zůstává už jen na lavičce. „Je to těžké. Pořád jsem nervózní jak pes. Z lavičky je to daleko horší," posuzuje novou roli.

O to raději byl za pojišťovací třetí gól. „Kdyby nepřišel, může tam vždy něco padnout. Jak jsme se ale dostali zpátky do hry, tak to bylo o něčem jiném. Soupeře jsme předčili v pohybu i důrazu. Víc jsme chtěli zápas doma zvládnout."

Pozápasové rozhovory s autorem rozhodujícho gólu Miroslavem Balounem a hostujícím Radkem Šírlem čtěte v úterním tištěném vydání středočeských Deníků!