SK Rakovník – Tatran Sedlčany 1:1

Hosté měli v úvodu utkání míč častěji na kopačkách, ale k přímému ohrožení Šimka se nedostali. Domácí postupem času hru vyrovnali a v 10. minutě Sklenka hledal centrem J. Červeného, před kterým stačili obránci uklidit míč do bezpečí. J. Červený o dvě minuty později přešel po pravé straně až na malé vápno a jeho sraženou přihrávku Mošnička se štěstím chytil.

Ve 13. minutě dlouhý míč prodlužuje Isteník hlavou na J. Červeného, ten mu vrátil míč zpět proti noze a Mošnička tvrdou střelu vyrazil s námahou na roh. K jeho provedení se postavil Hartman a JČ hlavou mířil nad.

Otřepané „nedáš, dostaneš" se potvrdilo i tentokrát. Chybu Sklenky se ještě pokusil napravit vyběhnutím Šimek, ale míč se odrazil znovu k Senftovi, který do prázdné branky poslal ve 14. minutě hosty do vedení 0:1. Tento okamžik na dlouhé minuty poslal Rakovník do útlumu a hosté měli několik příležitostí navýšit svoje vedení. Zdařilá kombinace ve 24. minutě vyústila až k Peškovi, který stál sám na malém vápně, ale Šimek jeho úmysl vystihl a stoprocentní šanci zneškodnil.

Ve 27. minutě mířili hosté z hranice velkého vápna těsně mimo a Šimek ve 34. minutě včasným vyběhnutím zneškodnil náběh středem obrany Peška.

Domácí se dostali ke slovu až ve 40. minutě, kdy pronikl po pravé straně do vápna J. Červený ale jeho koncovce chyběly centimetry. Stejně jako většina prvního poločasu i samotný závěr patřil Sedlčanům, ale Šimek dvakrát v krátkém sledu výbornými zákroky udržel  pro domácí jen jednobrankové manko.

Druhý poločas zahájili hosté střelou nad branku. V 53. minutě se uvolnil ve vápně Isteník, předložil míč J. Červený, ten však z osmi metrů mířil mimo tyče.

Vyrovnání odmítl v 68. minutě po centru Sklenky Severin, když z malého vápna poslal míč mimo brankovou konstrukci. S blížícím se koncem utkání získávali rakovničtí hráči převahu, ale ani na okamžik nemohli být ostražití před rychlými kontry Sedlčan.
Zhruba 150 diváků si přišlo na své v závěrečné desetiminutovce. Domácí v závěrečném tlaku dokázali vyrovnat a vytvořili si i další šance k obratu v utkání.

V 84. minutě se po kombinaci dostal míč k Severinovi, který v koncovce zachoval chladnou hlavu a dovolil si i kličku Mošničkovi a vyrovnal stav utkání 1:1. V 86. minutě se dostal za obranu Isteník, ale z malého vápna nastřelil jen vybíhajícího brankáře.
V 88. minutě mohl rozhodnout J. Červený, který prošel do vápna až před hostujícího brankáře. Ten jeho úmysl o přehození vystihl a tímto zákrokem rozhodl o dělbě bodů.

SK Rakovník: Šimek – Tvrz P. (80. Jirásek), Kučera J., Hornof, Severin – Mates (53. Ždánský), Pucholt, Sklenka, Hartman - Červený J., Isteník.

Hodnocení trenéra Jiřího Kučery: Sedlčany se dnes představily jako velmi kvalitní tým s rychlým přechodem do útoku. Brankáři dnes byli lepší útočníků. Hosté nedokázali využít svoje příležitosti v prvním poločase, my zase ve druhém, a tak dělba bodů je zasloužená.