„Věděli jsme že to bude těžké. Poříčany potřebují body, hřiště je menší, pršelo a hrálo se hodně tvrdě. My jsme se s tím vyrovnali bez problémů, vytvářeli jsme si šance, ale proměnili jen dvě. Dva body z venku nejsou špatné, bude se tam těžko vyhrávat, ale bylo na víc,“ uvědomuje si. 


Jako první se do branky trefil chvíli po úvodním hvizdu Ducár, ale branka neplatila pro ofsajd. Skóre otevřel až ve 25. minutě Kaválek. „Domácí prakticky nic neměli. Akorát nakopávali dlouhé balony na vysoké útočníky, ale s tím si poradil Doubrava, nebo Duchoň. V druhé půli jsme měli šance zvýšit, bohužel jsme nedali a pak za to pykali,“ litoval Procházka. 

Ve šlágru 5. kola okresního přeboru zvítězily Kolešovice na Olympii po penaltách. V základní hrací době skončil duel 0:0.
Kolešovice vyhrály na Zátiší po penaltách a jsou v čele


Vyrovnávací gól vsítil v 78. minutě Stárek. Hned vzápětí byl vyloučen po druhé žluté kartě Mužík a Novostrašečtí po chvíli přesilovku využili, když po přihrávce Erby propálil vše, co mu stálo v cestě, Ducár. „To ještě předtím měl Svoboda podobnou šanci, ale trefil stopera na lajně, pak tam měl ještě hlavičku z malého vápna Kapek, ale mířil vedle,“ popsal promarněné příležitosti novostrašecký kormidelník. 


Domácí v 88. minutě trestali, když se po závaru prosadil Sedláček. V samém závěru mohl rozhodnout L. Mrázek, ale přestřelil. V pokutových kopech byli úspěšnější hosté, kteří si připsali bonusový bod. 


Nové Strašecí: Doubrava – Beneš, Duchoň, Bláha, Erba – Palko, Kaválek – Cafourek (63. L. Mrázek), Kapek, Ducár – Svoboda (89. Kríž)