Domácí byli zpočátku aktivnější a vytvořil si několik příležitostí. "Do zápasu jsme vstoupili asi s trochou nervozity. Karlovy Vary toho využily a "vlítly" na nás, ale naštěstí jsme se ubránili a pak jsme vstřelili gól," uvedl novic v králodvorském dresu Tomáš Břížďala. „Za první poločas musím hráčům poděkovat. Nebáli se, snažili se hrát, tak jak doma budou vystupovat na podzim. Bohužel jsme dostali lekci z produktivity. My jsme se tlačili a Králův Dvůr dal z jedné šance gól,“ popsal úvod zápasu karlovarský kouč Karel Tichota. 

Zleva tři šampionky: Druhá v pořadí Veronika z Rakovníka, Třetí místo Běla rovněž z regionu a první Kateřina ze Slaného na slánském kole Ywes Prim z roku 1937
Cyklování: Recesistický závod retro kol pobavil


Po změně stran se hra vyrovnala. „Opustili jsme vlastní hru a hráli nakopávané míče. To nám není vlastní. Přišly další šance, ale pak jsme udělali fatální chybu a soupeř trestal. Musíme být v koncovce efektivnější,“ dodal Tichota. "Já osobně jsem si zvykal na trochu jiný styl hry soupeře, než jsem byl zvyklý. Oni hráli nakopávané balóny za obranu na dva velmi dobré útočníky, kteří nám dělali problémy. Jinak v kabině je u nás skvělá parta, už jsme se celkem sehráli," podotkl Břížďala.


Hostující hráč se postaral o důležitý druhý gól Cábelíků. "Gól jsem dal z brejku po rohu Karlových Varů. Kluci to dobře vyvezli a podrželi, já už jsem jenom vysprintoval do otevřené obrany a se štěstím jsem vystřelil a ono to tam doskákalo," usmál se Břížďala.


Ten přišel do Králova Dvora z Příbrami. Fanoušci fotbalu určitě zaznamenali i jeho působení v žákovském věku v Hořovicích. nyní polyká tréninkové dávky pod trenérem Jiřím Sabouem. "Tréninkový zápřah zvládám, jsem zvyklý z Příbrami. Rozhodně si nemůžu stěžovat, ba naopak. Tréninky jsou stejně kvalitní jako v Přibrami," dodal Tomáš Břížďala.

Tatran porazil v prvním přípravném duelu Přední Kopaninu 5:0, když se hattrickem blýskl Hradecký.
Povedená příprava! Tatran rozdrtil Přední Kopaninu


Králův Dvůr se dozví jméno soupeře pro druhé kolo Mol Cupu po středečním losování. Nejbližší přípravný zápas čeká na Cábelíky v sobotu 29. 7., kdy na hřišti v Karlštejně od 10:30 hodin přivítají Hořovicko. Oba týmy předvedou další nové tváře, které se ucházejí o to naskočit do podzimního kádru.

Karlovy Vary – Králův Dvůr 0:3 (0:1)


Branky: 37. Eliáš, 76. Břížďala, 78. Hájek.
Rozhodčí: Kincl – Plzák, Krupka. 


ŽK: 2:3 (Staněk, Mestl – Balšánek, Matas, Hlinka). 
Diváci: 100.


Karlovy Vary: Chára – Pěkný, Skala (87. Žitný), Vokáč, Királyi (67. Kalina), Hudec (78. Šupík), Maňák, Mestl, Psohlavec, Geňo, Staněk. Trenér: Karel Tichota.


Králův Dvůr: Krček – Zelenka, Matas, Eliáš, Břížďala, Bouček, Balšánek, Kraus, Ježdík (81. Svoboda), Dochtor (57. Hájek), Hlinka (84. Černý).

Trenér: Jiří Sabou.