Sokol Braškov – FK  Mutějovice  4:2 (2:0)

Úvod jako téměř již tradičně patřil chmelařům. Územní a herní převahu však zužitkovat nedokázali. Naopak domácí využili hned první šanci ve 13. minutě, když se do malého čtverce proháčkoval Nachtigal a prostřelil Melče – 1:0. Odpověď L. Roubíka po zpětné přihrávce Lupáka si cestu mezi tři tyče nenašla.
Na druhé straně se výborným zákrokem po trestném kopu Pospíšila blýskl Melč. Gólman chmelařů dokázal vychytat i další tutovou šanci domácího Nachtigala ve 37. minutě, na dorážku Noska z malého vápna však již nestačil – 2:0.

Úvod druhého poločasu se stal pro hosty doslova noční můrou. Dvěma chybami v obraně poslali domácí do snadného čtyřbrankového vedení. Nejprve si ve 47. minutě Pospíšil poradil s Beránkem a lobem překonal Melče – 3:0. V 55. minutě se dalším lobem prosadil Nachtigal – 4:0.

Ke cti hostujícím chmelařům slouží, že ani za takto nepříznivého stavu nesložili zbraně. Kdyby chmelaři hráli celé utkání tak jako závěrečnou dvacetiminutovku, mohl být výsledek utkání úplně jiný, ale protože na „kdyby" se nehraje, stačilo to pouze na korekci výsledku.

V 59. minutě zahrála domácí obrana ve velkém vápně rukou a L. Roubík nařízený pokutový kop s jistotou proměnil – 4:1.  Chvíli na to, v 83. minutě, předvedli pohlednou akci hosté – Majba přesným centrem od postranní čáry posadil míč na hlavičku Frühaufa – 4:2.

O dvě minuty později, po závaru před vlastní brankou, vykopl domácí gólman Kohout reflexivně z brankové čáry další pokus Frühaufa a protože ani závěrečná zteč domácí branky nic nepřinesla, byl výsledek 4:2 konečným a chmelaři ani tentokráte nevylepšili nelichotivou bilanci z venkovních hřišť.

Mutějovice: Melč –  Křikava – Beránek, Kapoun L., Kafka (75. T. Roubík)  –   Lupák, Majba, Roubík L., Staněk   –   Frühauf, Černý (77. Košulič). Trenér Milan Staněk.

EVA DUŠKOVÁ