Sokol Mšec – Městečko 5:1 (4:1)

„Měli jsme klasický dobrý vstup do utkání, ale oproti minulým zápasům se nám naše převaha podařila gólově vyjádřit. Do 16 minut jsme vstřelili dvě branky, které nás uklidnily. Branka na 2:1 byla pouze malou komplikací, neboť jsme na ni dokázali do poločasu odpovědět dalšími dvěma góly a utkání jsme měli plně pod kontrolou," popsal první poločas hrající trenér Mšece Lukáš Mrázek.

Derby mezi Městečkem a Mšecí se od úvodu neslo v poklidném duchu bez emocí a domácí se brzy ujali vedení, když Jurgovského vybídl v 8. minutě ke skórování Kapek a Jurgovski svojí šancí nepohrdl – 1:0. O osm minut později zvýšil vedení Mšece po dalším samostatném úniku Šebesta. Hostům se sice ve 20. minutě podařilo Urbanem snížit, ale domácí odpověděli dalšími dvěma brankami, když se nejprve prosadil hrající trenér Lukáš Mrázek a na 4:1 zvýšil ve 42. minutě Heller. Druhý poločas se již víceméně dohrával, domácí měli další šance, z nichž jednu proměnil opět Jurgovski, který tak pečetil na konečných 5:1.

„Podali jsme zodpovědný výkon ze zabezpečené obrany, kterou jsme oproti minulému týdnu postavili kompletně novou. Nové složení zahrálo velmi dobře, měli jsme spoustu šancí, mohli jsme vyhrát vyšším rozdílem. Kluci zahráli dobře, odmakali to, takže jsem spokojen," byl rád Lukáš Mrázek.

„Bylo to korektní utkání, ve kterém nás soupeř jednoznačně přehrál. Rozdíl byl v pohybu, v rychlosti, ve fotbalovosti, zkrátka domácí si vítězství plně zasloužili. Z naší strany to moc povedený zápas nebyl," trpce konstatoval kouč Městečka Stanislav Jansa.

Sokol Mšec: Klíma – Heller, Paluba (35. Janoušek), Beneš (55. Škutchan), Šebesta – Zázvorka, Neužil, Cífka (46. Pejša), Mrázek – Jurgovski, Kapek (62. Polášek).

Městečko: Procházka – Loder (62. Levko), Zuska, Hadrava, Fratina – Ryba, Urban, Mácha, Hajný – J. Šnídl, Baba-Musah Patrice.