KVALITNÍMU DERBY CHYBĚLY JEN BRANKY


Ač bylo v okresním derby ve Mšeci k vidění mnoho šancí na obou stranách, rozhodl nakonec vlastenec. Kvalitu duelu si pochvaloval i kouč vítězné Mšece Miloslav Mrázek. „Mně se derby velmi líbilo. Bylo to v rychlosti, s nasazením, bez nějakých faulů. Mělo to opravdu velmi dobrou úroveň. Samozřejmě pro hosty je nešťastné, že prohráli vlastní brankou, ale i my jsme měli hodně vyložených příležitostí.“


Hosté zahrozili hned po úvodním hvizdu, kdy se zaskvěl Klíma, který vytáhl střelu letící do šibenice. Na druhé straně se do brankové konstrukce trefil Zeman a podobně si vedl také Lupák. „V první půli jsme měli více ze hry, drželi jsme balon, pouze nám nevycházely finální přihrávky, což byla velká škoda,“ litoval kouč hostů Zdeněk Weis. 


Po změně stran měla více ze hry Mšec, která přitlačila Tatranské na jejich polovinu. Hosté se postupně dostali do hry a vypracovali si i tutovku. Tu však nadvakrát zlikvidoval Klíma. 


Duel rozhodla 71. minuta, kdy si balon do vlastní sítě nešťastně srazil Kučera. Hosté v závěru otevřeli hru a Mšec mohla vedení zvýšit, avšak Wittmayer trefil po samostatném úniku břevno. 


„Derby bylo vyrovnané se smutným koncem pro nás. Podle mě to byl remízový zápas, šance byly na obou stranách,“ litoval prohry Weis, který si jinak hru svého týmu pochvaloval. „Oproti zářijovým duelům se náš výkon nedá srovnávat a doufám, že ho zopakujeme i proti Zlonicím, protože bodů máme málo. Když k tomu kluci přistoupí jako v posledních dvou duelech, můžeme se těšit na dobrý fotbal,“ myslí si Weis. 


BÉČKO SK SE RYCHLE OKLEPALO Z DEBAKLU


Po opatrném úvodu jako první udeřili domácí. Sklenka vysunul Matese, který přesně zakončil. Sklenka vzápětí našel na hranici vápna Faigla, a ten střelou do šibenice zvýšil. Do přestávky Doksy potrestaly Hlavou chybnou rakovnickou rozehrávku, ale vyrovnat již favorizovaní hosté nedokázali. 

Libiš - Nové Strašecí
Doubrava v Libiši vyčaroval senzační výhru


Po šestibrankovém přídělu v Hostouni je trenér béčka SK Petr Kýzl rád, že se jeho tým rychle oklepal. „Těší mě, že jsme tak těžké utkání zvládli. Hráči k tomuto zápasu přistoupili velice zodpovědně a splnili téměř vše, co jsme si řekli.“


Béčko rakovnického SK se díky výhře vyhouplo na šesté místo tabulky. 


LUŽNÁ PROTI LÍDROVI OSTUDU NEUDĚLALA


Nováčka z Lužné, který ještě v tomto ročníku I. B třídy nebodoval, čekal náročný úkol. Pokusit se tuto nepříznivou bilanci prolomit proti vedoucí Velké Dobré, která ještě nedostala ani gól. Domácí předvedli v obranné fázi solidní výkon, přesto dvakrát inkasovali a jelikož žádný gól nedali, prodloužili čekání na první bod na sedm duelů. „Proti vedoucímu týmu soutěže jsme se soustředili především na obranu. Posílili jsme střed hřiště, hráli jsme zodpovědně po celý zápas a v první půli jsme soupeře pustili do jediné vyložené šance, kterou zlikvidoval gólman Duda,“ popsal první poločas kouč Lužné Tomáš Pavlíček.

Ilustrační foto
Divočáci jsou přemnožení, ale ne nebezpeční


Druhá půle přinesla dvě branky, obě do sítě Lužné. Nejprve se po pěkné narážečce prosadil Volman. Vzápětí vychytal Kolínského hostující gólman Červenka a hosté poté pojistili vedení, když se z pokutového kopu trefil Hrubý. „Podali jsme takticky zodpovědný výkon. Věřím, že kdybychom takto hráli v předchozích zápasech, nějaké body bychom získali. Pozitivní je, že ač se výsledkově nedaří, kluci pořád makají, chodí na tréninky a mají chuť prát se o body,“ dodal Pavlíček. 


Mšec – Tatran B 1:0 (0:0)

71. Kučera (vlastní). Mšec: Klíma – Heller, Kučera, Červený, Janoušek – Zeman, Mrázek, Zázvorka, Lupák – Jurgovski (61. Vojtek), Wittmayer. Tatran B: Tůma – Přibyl (46. Pšenička), Hájek, Weis, Jiřík – Hradecký (46. Špidra), Čermák, M. Kučera, Soukup – Tauš, Pidrman (82. Skoupý). 


SK Rakovník B – Doksy 2:1 (2:1)

37. Mates, 37. Faigl – 43. Hlava. SK Rakovník B: Kabele – M. Tvrz (58. P. Tvrz), Beneš, Fojtík, Nováček – Mates, Sklenka, Čech (89. Kýzl), Hamouz (72. Titlbach), Faigl – Krupička. 


Lužná – Velká Dobrá 0:2 (0:0)

58. Volman, 61. Hrubý. Lužná: Duda – Dolhý, Rek, Kopernický, J. Špička – Kolínský, Mašek, Ambrůžek, Mezei (46. Fronk), J. Staněk (66. Drenko) – Šnajdr (87. Bičík).