Bohužel Tatran i SK Rakovník si budou muset počkat a utkají se až naostro, protože se žádné utkání nesehrálo. Žlutice, které měly být soupeřem pro SKR na umělce Tatranu, volaly, že si spletly hrací den, a tak nepřijedou.

Tatran Rakovník potkalo pro změnu zranění a pracovní povinnosti, a tak by měl trenér Václav Eck pouze šest hráčů. Jak píší na svém webu, omluvilo se jich čtrnáct, a to: Větrovský, Kudela, Kratochvíl, L. Kapoun, Hůla, Melichar, Krejčí, L. Beneš, Špička, Poula, Bordáč, P. Kučera, Čermák a Pidrman.
Pouze Nové Strašecí svůj zápas nezrušilo. Dokonce se hrálo na přírodní trávě na Rudě, což je jen kousek od Nového Strašecí.

„Protože budeme hrát první dva zápasy doma a chtěli bychom je sehrát na přírodní trávě, chtěli jsme i poslední přípravný zápas zkusit už na trávě. Proto jsme hráli na Rudě, což vidím jako plus,“ vysvětlil kouč Miloslav Mrázek.

Novostrašečtí se jako první utkají s Nymburkem v sobotu od 14:30 hodin. První zápas vyhráli 3:1 a převahu měli i proti sobotnímu soupeři ze Stodůlek, který hraje I. A třídu. Domácí vyhráli 2:1, a to ještě nedali dva pokutové kopy.

Terén byl těžký, míč skákal a odrážel se nečekaným směrem, i přesto se po pěkné kombinaci se svým bratrem trefil J. Mrázek. To domácí doháněli jednogólové manko, když dostali v prvním poločase gól z rohu. Pak šlápli do pedálu a hosté si už nevystřelili.

Krásný gól po standardce vsítil Duchoň, který vletěl placírkou do míče ve výskoku a uklidil jej pod břevno. Novostrašečtí měli skoro celý zápas převahu, ale další šance už nevyužili. Střelu D. Mrázka zastavila tyč a desítku překopl L. Mrázek a Vašák.

„Pozitivní je, že jsme mohli hrát na trávě a ne na umělce a k zápasu mohu říct jen to, že je škoda šancí, které jsme neproměnili,“ zhodnotil Miloslav Mrázek.

Strašecí: Kut – Pilař, Duchoň, Bláha, Dimov – Jirásek, L. Mrázek, J. Mrázek, Vašák – D. Mrázek, Kaválek. Střídali ve druhém poločase: Weis, Ducár, Janovský, Zázvorka.