ROZHODLA ŠIBENICE

Po úspěšném minulém kole zajížděl Tatran bojující o záchranu k favoritovi soutěže. Zápas se ovšem podle tabulek vůbec nevyvíjel. O výsledku rozhodla jediná branka z prvního poločasu.

Úvod byl opatrný z obou stran. Obrana Tatranu nepouštěla lídra do nebezpečných kombinací. Osudným jí byl ale rohový kop ve 33. minutě. Centr sice obrana dokázala odvrátit, ale pouze za hranici vápna k volnému Šaldovi a ten nechytatelnou střelou do šibenice otevřel skóre. Do přestávky mohl domácí Müller zvýšit, ale hlavou pálil vedle. Ve druhém poločase se hostující celek hnal za vyrovnáním. Tvrdou střelu Nováka brankář vytěsnil na břevno, branková konstrukce zastavila i pokus Hynka. V nastavení si Vecka vyskočil vysoko na centrovaný míč, ale ani jeho zakončení v síti neskončilo.

Trenér Pavel Koutenský byl zklamán. „Nezasloužili jsme si prohrát. Rozhodla naše nedisciplinovanost po standardní situaci, jinak to byl remízový zápas. V závěru jsme byli lepším týmem a sahali po vyrovnání, ale fotbalové štěstí se od nás odvrátilo zády. To je lepší prohrát 5:0 než takto. Musíme na to co nejrychleji zapomenout a dál se soustředit,“ řekl Koutenský.

V příštím kole přivítají jeho svěřenci na svém hřišti obávaný Meteor, na který má v tabulce ztrátu pěti bodů.

Závodnice z Aerobic clubu Angels na závodech v pražských Petřinách posbíraly mnoho cenných úspěchů.
Andílci zářili v Petřinách

NÁSKOK DVOU GÓLŮ FUČ!

Po nezvládnutém domácím zápase s Hořovickem měli hráči SK Rakovník bodovat za tři body, vždyť na podzim soupeře z Dobříše deklasovali pěti brankami.

Na první akci po úvodním hvizdu si naběhl Červený, který využil zaváhání obrany s gólmanem a lobem přesně zakončil. I při druhé brance kraloval Jaroslav Červený, prošel přes dva obránce a naservíroval míč mladému Kalašovi. Ten střelou na zadní tyčku přidal svůj další zápis v divizních statistikách. Zanedlouho opět Červený mohl přidat další ránu pro domácí, ale jeho zakončení v síti neskončilo.

Posledních dvacet minut byli rakovničtí fotbalisté pod enormním tlakem. Dobříš poslala do hry Šebka, který vyniká svými dlouhými auty, což činilo hostům pořádné problémy. Po jednom autovém vhazování a rohovém kopu domácí vyrovnali. Závěrečný tlak SK Rakovník ustál a v penaltovém rozstřelu dominoval brankář Kudrna, který dvěma úspěšnými zákroky nemálo přispěl ke dvoum bodům.

Trenér Rakovníka Libor Šíma mínil, že jeho tým mohl zápas rozhodnout třetí brankou. „Místo toho jsme zápas zbytečně zdramatizovali. Michal Kudrna nás v závěru a při penaltách podržel. Prostřídalo se a bohužel máme momentálně víc lidí zraněných. Ke všemu se v posledních zápasech nemůžeme opřít o mezihru,“ mrzelo Libora Šímu.

Hokejbalisté HBC Rakovník zdolali pražské KOVO 5:1 a zachránili extraligu.
Ráčci smetli KOVO a zachránili extraligu!