Své poslední umístění v kraji v poločase soutěže převyšuje SK Rakovník. Penaltovou výhrou v závěrečné dohrávce se parta okolo ex-ligového Pavla Besty vyhoupla na druhé místo skupiny A. Tým vévodící vyrovnané smečce pronásledovatelů unikajícího karlovarského lídra posbíral 27 bodů. Většinu z nich v domácím prostředí, venku se svěřenci trenéra Libora Šímy blýskli výhrou v Hořovicích a dvěma remízami.


Zbylá trojice čelila konkurenci ve skupině C. Brandýs a Zbuzany půlí ziskem 22 bodů tabulku. O čtyři body chudší Vykáň se na čtrnácté pozici nachází v přímém ohrožení sestupem.

Předávání černého pásu – zprava ZE Radiola, Jiří Didi Dimitrov, Max Carvalho.
Bývalý vyhazovač získal černý pásek


Poslední přeborník Středočeského kraje si do divize přenesl úspěšnost z domácích zápasů. Areál na Spořilově, pokořený třikrát v penaltovém rozstřelu, se zařadil mezi tři největší pevnosti skupiny. Venku to ovšem bylo v brandýském podání o poznání slabší. K výhře v Turnově přibyl už jen bod ze závěrečného výjezdu na umělku pardubického béčka. Potěšení skýtá pro nováčka z Prahy-východ pohled do tabulky střelců. Kapitán David Folwarczny se s deseti góly dělí o prvenství s Janeckým z Kolína.


„Před sezonou jsem říkal, že dvaadvacet bodů by bylo slušných, nakonec jsem trochu zklamaný," hodnotí podzim právě Folwarczny a svá slova rozvádí: „Herně jsme až na zápas se Mšenem (0:1 np) nepropadli. V klíčových momentech některých zápasů se ale projevila naše nezkušenost. Bodů mohlo být více."
Deváté místo přesto nepovažuje na nováčka za špatné. „Ve vyrovnané tabulce se můžeme posunout nahoru, ale zároveň i dolů. Na začátek máme těžký los a soupeři už poznali, že nebudeme v divizi jen do počtu, a určitě si na nás dají větší pozor."


Osmým Zbuzanům bylo na rozdíl od jarní části v přeboru jedno, zda nastupují venku či doma, tedy alespoň podle poměrně vyrovnané bilance. Lička, Kincl a spol. nastříleli stejně gólů jako vedoucí Živanice, jenže v porovnání s lídrem také dvojnásobně inkasovali (28 gólů). V závěru podzimu to týmu navíc přestalo do brány soupeřů padat.

Lukáš Práchenský si ze světového šampionátu z Polska přivezl dvě medaile.
Práchenský vypáčil dvě medaile


„Za mě průměrná spokojenost. Ještě čtyři kola před koncem jsme byli čtvrtí a hráli dokonce o druhé místo," připomíná trenér Luboš Urban. „Závěr podzimu nám ale nevyšel a z posledních čtyř zápasů jsme udělali jen tři body. Vše začalo tou inzultací," zmínil hlavní kaňku v podobě kontumační porážky s Vysokým Mýtem, kterou ve dvanáctém kole zavinil Radek Šírl napadením rozhodčího. Také trenér Urban mluví o nesmírně vyrovnanosti soutěže: „Třetí mužstvo od konce má jen o čtyři body méně než my. Vyskakovat si nemůžeme. Spokojený bych byl, kdybychom měli o čtyři body více." 


Rovněž Vykáň s bratry Jarolímovými byla pro soupeře především z východu Čech atraktivním oživením. Navíc si proti Čechii ve více než polovině zápasů sáhli na tři body. Zabrat ve dvou zápasech po sobě se svěřencům Fabia Leggeriho, trenéra původem z Itálie, podařilo pouze jednou. Stejně tak udržet v utkání čisto konto. Závěrečná domácí šestka od Turnova ale dojem poněkud pokazila. „Jaro bude hodně zajímavé,“ tuší zřejmě správně kouč Leggeri.