Trenér Tatranu Pavel Koutenský si však dobře uvědomuje, že na takto slabý tým už jeho svěřenci těžko narazí. „Důležité a zasloužené vítězství, ale nepřeceňoval bych ho. Nový Bor sice přes zimu také posílil a má tam několik zkušených hráčů, kteří působili i ve vyšších soutěžích. Přesto jsme si vytvořili minimálně osm tutovek a takto velké množství šancí mě až překvapilo. Těžko nám jich jiný tým tolik nabídne a pak bude na nás, jak se s tím vypořádáme.“

Úvod utkání nezastihl Tatranské zrovna v oslnivé formě a dokonce v 9. minutě lovil veterán Kut balon ze své sítě, gól však nebyl uznán kvůli ofsajdu. Domácí se po dvaceti minutách probrali a vypracovali si dvě tutovky. V první Verner minul odkrytou branku a chvíli poté Červený nastřelil pouze hostujícího gólmana. Následně se individuální akcí blýskl levý bek Vrána, který vnikl až do vápna a propálil Blumentritta. Krátce před půlí přidal pojistku Kučera.

Ilustrační foto.
Volejbalistky VK Rakovník v závěrečném duelu sezony přivítají Zruč

„V prvních dvaceti minutách to bylo takové rozhárané. Chtěli jsme navázat na povedených sedmdesát minut s Královým Dvorem, ale moc se nám to nedařilo. Hráli jsme málo po zemi, ač jsme věděli, že Bor je hodně soubojový tým a z nakopávaných balonů bude těžit. Po pětadvaceti minutách už jsme se dostali ke hře, kterou chceme praktikovat, vytvářeli si šance a dvěma brankami jsme se uklidnili,“ zhodnotil první poločas Pavel Koutenský.

Příležitostí měl jeho tým dost i v druhém dějství, ale Hradecký, Dolák i Omovie v koncovce selhali. První jmenovaný protrhl střeleckou smůlu až v 85. minutě, když se zbavil obránce a obstřelil brankáře. Jasnou výhru pečetil v samém závěru Omovie. „Zúročili jsme naši desetitýdenní práci a zápas jsme měli víceméně ve svých rukách. Jsem rád, že jsme neinkasovali, ale gólů jsme mohli dát mnohem víc. Na druhou stranu jsme v situaci, kdy každé tři body mají cenu zlata a zaplaťpánbůh za ně,“ oddechl si tatranský kormidelník.

Příští zápas bude pro jeho tým jistě mnohem obtížnější. Tatranští totiž zajíždějí na horkou půdu Kladna, které v tomto kole deklasovalo Hrobce na jejich hřišti 9:1.

Tatran Rakovník – Nový Bor 4:0 (2:0)

B: 28. Vrána, 42. Kučera, 85. Hradecký, 90. Omovie.

Rozhodčí: Nedvěd.

Tatran: Kut – Ibraimi, Vecka, Bredler, Vrána – Dolák (88. Kokarau), Verner (82. Gögh), Novák (86. Kutafin), P. Kučera – D. Červený (70. Kingsley Omovie).

Na koni jezdí rekreačně malé děti i dospělí. Oblíbené jsou hlavně vyjížďky do přírody.
Jízdy na koni jsou stále populárnější