„Proti Libiši se nevyhrává a už vůbec ne na jejím hřišti. Mají tam pár bývalých ligových hráčů a byli fakt lepší. My ale byli šťastnější a vezeme zlaté tři body, tak to ve fotbale bývá,“ sršel spokojeností kouč Nového Strašecí Miroslav Procházka. 


Na podmáčeném hřišti nejdříve šlo z pohledu domácích všechno skvěle. Hra probíhala víceméně na polovině Nového Strašecí, které se přes neprostupnou obranu Sokola dostávalo hodně stěží. Útočný fotbal domácích navíc přinesl kýžené ovoce – Libiš poslal do vedení úspěšnou hlavou pod břevno Zdeněk Šenkeřík. „V první půli byla Libiš lepší, fotbalovější, měla nějaké šance, ale gól jsme jim prakticky darovali. My jsme před utkáním měli problém se sestavou a kluci moc dobře věděli, že tady mohou jen překvapit,“ byl upřímný Miroslav Procházka.
A Novostrašečtí skutečně překvapili. Minutu po startu druhé půle dorazil na brankové čáře míč za záda Brožka Kapek. Toho první vstřelený gól nabudil natolik, že zanedlouho poslal strašecký mančaft hlavou do vedení.


Stav 1:2 ale nevydržel ani tři minuty, necelá stovka diváků viděla z následující akce nechytatelnou dělovku Šobra, na kterou Doubrava neměl sebemenší nárok. 


Domácí poté pálili jednu šanci za druhou. Vedoucí branku mohl obstarat Šenkeřík, jeho pokus hlavou mířil těsně mimo levou tyč. Poté se proti bombě libišského hráče vytáhl perfektním zákrokem Doubrava. A když neuspěl přízemní střelou ani Šobr, náhle udeřilo Nové Strašecí – tři body týmu vystřelil famózní trefou do šibenice Lukáš Palko.

„V závěru měla Libiš tlak jako blázen. Lítalo to tam kolem obou tyčí, něco jsme ještě zblokovali a v 90. minutě nás opět zachránil Doubrava, který podal výborný výkon. Bylo to hodně ubojované a kluci zaslouží pochvalu. Jsem také rád, že jsme z pěti standardek dali tři góly,“ byl spokojen novostrašecký kormidelník, který doufá, že se dají marodi do příštího duelu do pořádku. „Snad se dá dohromady alespoň Beneš. Cafourek bral antibiotika, nakonec musel nastoupit, ale moc dobře mu nebylo, takže u něj je také otazník. Doufám, že budou i Kaválek a Honza Mrázek.“


Libiš – Nové Strašecí 2:3 (1:0).

Branky: 27. Šenkeřík, 58. Šobr – 48. a 55. Kapek, 86. Palko.

ŽK: 2:4. Rozhodčí: Vokoun – Pejša, Sandev.

Diváci: 80.

Nové Strašecí: Doubrava – Bláha, Duchoň, J. Mrázek (46. Kříž), Erba (66. Cafourek) – L. Mrázek, Palko – Kapek, Isteník, Ducár – Svoboda.