Bývalý prvoligový hráč se dostavil na středeční jednání fotbalového tribunálu osobně. „Rozhodčí za nic nemůže. Přetekly mi nervy, což si sám nedokáži vysvětlit. Ale stalo. Už to nevrátím. Teď za to nesu následky. Je to neomluvitelné. K trestu nemám žádné námitky,“ kál se poté před novináři.

„Litoval svého zkratového jednání a rozhodčímu se omluvil,“ objasnil Jan Hořejší, místopředseda disciplinární komise „českých“ soutěží, proč komise zůstala „pouze“ u horní hranice zákazu činnosti a ušetřila hříšníka finančního postihu, hrozícího až do výše 100 tisíc korun. Zchudne ovšem klub FK Zbuzany, který za exces jedné ze svých opor zaplatí 150 tisíc korun.

Radek Šírl v dresu Zbuzan
Bývalý reprezentant Šírl běsnil v divizi, kde inzultoval rozhodčího!

„Trest považujeme za přísný, ale spravedlivý. Odvolávat se nebudeme. Pokuta nás nepoloží. Fotbal budeme hrát dál,“ komentoval pro Deník ortel disciplinárky Josef Huňáček. Šéf klubu z Prahy-západ hráče za jeho úlet rozhodně nezatracuje. „Vedení i hráči za ním stojíme v plné míře. Svůj zkrat si uvědomil. Postavil se k tomu jako chlap. Pro nás je to pořád ten Radek Šírl, který toho tolik udělal pro český fotbal. Ne člověk, který by snad někoho zabil,“ dodal Huňáček s tím, že pro Šírla hledá v klubu i další uplatnění. Samotný Radek Šírl potvrdil, že ve Zbuzanech bude nadále trénovat.

Zastavení činnosti na 24 měsíců je podle Hořejšího nejvyšším uděleným trestem, jaký ve své funkci pamatuje. „Podobný případ jsme dosud neřešili,“ potvrdil. Hvězdná minulost hráče nehrála podle slov Hořejšího při rozhodování o trestu žádnou roli. „Za stejný přestupek by těch 24 měsíců dostal kdokoli. Přistupujeme k hráčům stejně, ať je to reprezentant, nebo ne.“

Kaňku své závěr úspěšné kariéry přinesl šestatřicetiletému rodákovi z Rudné závěr poločasu domácího utkání s Vysokým Mýtem. Nejdříve fyzicky napadl jednoho ze soupeřů, který předtím dojel brankáře Zbuzan. Po udělení červené karty za oplácení strhnul rukou na zem i rozhodčího. Ten zápas okamžitě ukončil a po návratu domů podle svého zápisu vyhledal lékařské vyšetření.

„Červená, která byla za oplácení oprávněná, mi asi udělala červeno před očima,“ vrátil se Radek Šírl k momentu, který by nejraději vymazal z paměti. Že udělal velkou chybu, si uvědomil v řádu minut. Druhý den kontaktoval sudího Cichru s omluvou.

Trenér Dynama Luboš Urban už na Letné myslel na páteční zápas s Teplicemi.
Trenér Urban o Šírlově zkratu: Neomluvitelný úlet
Zdroj: Youtube