BIANKA JOGLOVÁ

A právě tito hráči, většinou v dorosteneckém věku, předváděli moc hezké fotbalové kousky. Před samotným začátkem by bylo velmi složité tipovat, který tým nakonec zvítězí, protože až na výjimky byly mančafty naplněné vynikajícími fotbalisty, počínaje hráči SK Rakovník, Tatranu Rakovník, ale třeba i divizního Nového Strašecí, které doplnily i hvězdy z ligových klubů.

Velkými favority byla MOA Rakovník, rakovnický gympl, ale třeba také ISŠT Rakovník (dále jen TOS) či střední odborné učiliště v Novém Strašecí (dále jen traktorka). Všechny čtyři jmenované týmy byly rozděleny po dvou do skupin po čtyřech a všem se podařilo i postoupit do semifinále.

Naopak třeba kluci z lesnické školy v Křivoklátu, kluci z lesa, jak si sami říkali, brali hru s rezervou a větší radost měli možná z toho, že jsou na jiném zeleném porostu, než je hustý les. Hlášky typu: „Pošli ten míč na naše holý hlavy" padaly několikrát a byly docela vtipné.
V určitých situacích dokázali potrápit také studenti z Jirkova, kteří nepřestávali bojovat ani za nepříznivého stavu. Asi lepší než být ve škole… Zemědělka měla problémy se sestavou, a tak musely zasáhnout i dvě dívky, obě mají ale s fotbalem zkušenosti, protože působí v juniorce FK Rakovník.
Bohužel svěřenci Jaroslava Hamouze, který následně předával vítězům poháry a měl celou akci na starost, skončili ve skupině poslední. Velké překvapení se zrodilo v semifinále, když traktorka dominovala nad rakovnickým gymplem a za půl hodiny, tak dlouho trval jeden zápas, mu nasázela tři góly. Všichni se po zápase ujišťovali, jestli se rozhodčí nespletli ve výsledku, ale byla to pravda, gympláci, ač celý turnaj předváděli pěkný kombinační fotbal po zemi na minimum doteků a každý je viděl ve finále, nedokázali skoro ani vystřelit na branku. To pak góly nepadají…
O třetí místo se tedy hráči gymnázia utkali s TOSem a podle rozpisu turnaje se kopaly pouze penalty. V nich byli o jeden pokus lepší spoluhráči gólmana Michala Beneše, a tak nakonec „tosáci" brali jen bramborovou. A to prohráli na desítky už v semifinále, když hráli vyrovnanou partii s ekonomkou.
Samotný finálový zápas už tak zajímavý nebyl, protože favoriti celého dne dali hned na začátku gól a postupem času další tři přidali. Ligový brankář Pešek se ani nezpotil. Po celý den panovalo slušné fotbalové počasí, perfektní nálada a hráči zaslouží velkou pochvalu za své fair play chování. I to napomohlo k tomu, že se stalo pouze jedno drobné zranění, které utrpěl ve smolném hlavičkovém souboji Zdeněk Žihla, jemuž museli spoluhráči zastavovat krvácející nos.