Nejblíže k postupu o stupínek výš má Slovan Velvary, který si na podzim připravil šestibodový náskok. „Přesto stále nic není jisté. Ke Každému utkání musíme přistoupit s pokorou. Chceme vyhrát. Být jen druzí, to by byl pro nás neúspěch,“ přiznal kouč Velvar David Vedral.
Skupině B vládne Pšovka Mělník, ovšem má stejný bodový zisk jako druhé Pěčice a minimální náskok před dalšími soupeři. „Víme, že to bude těžké, ale vybudovanou pozici jen tak neodevzdáme.Určitě se o postup porveme,“ věří hráčům trenér Pšovky Miroslav Svoboda.
Trošku s větším klidem může vstoupit do jara FK Říčany, který má náskok pěti bodů.  Jaro zahájí doma s Ostrou, což by mohl být dobrý soupeř na rozehrání. Postup do I. A třídy by se tomuto týmu po dlouhých letech opravdu líbil.
Sny o prvním místě a postupu do I. A třídy mají ve skupině D i fotbalisté Poříčí n. S., které má s druhými Nespeky shodně 28 bodů. „Chceme být první i na konci sezony, i když to bude těžké. Ale proto fotbal hrajeme,“ tvrdí trenér Jiří Čermák.
Ve skupině E se bude pravděpodobně rozhodovat mezi prvními Vonoklasy s jedním bodem před Jílovištěm. Oba týmy umí především doma, navíc jsou nejlépe střílejícími týmy po podzimu.
Jak je vidět, vedoucí mužstva I. B tříd čeká na jaře nesnadný úkol.