Český Lev – Union Beroun – SK Rakovník  0:1  (0:0)

Utkání začalo opatrně a na obou týmech bylo vidět, že vstupu do soutěže dávají velkou vážnost. První důležitější akci měl v 8. minutě Sklenka, ale z trestného kopu mířil jen do náruče Hejcmana. Poté si soupeři vyzkoušeli po jednom rohu na každé straně. Ve 12. minutě křižným pasem vysunul Fejtek za obranu Riga, ale Šimek včasným vyběhnutím rodící se nebezpečí pro jeho branku zažehnal.

Dvacátá minuta přinesla šanci hostů. Sklenka zahrával trestný kop z pravé strany a Matesovi chyběly centimetry, aby tečoval míč do sítě. Změnu skóre nepřinesla ani 27. minuta, když se po autu dostal do vápna Hájek, jeho střelu z úhlu Šimek kryl. Zanedlouho Šimek chytil centr a ve snaze rychle rozehrát podklouzl a s míčem se dostal mimo pokutové území, načež následoval trestný kop domácích. Míč si postavil berounský kanonýr Novák a prudkou ranou trefil břevno rakovnické branky.

Závěr prvního poločasu patřil Rakovníku. Nejdříve rychlý protiútok skončil pouze centrem Sklenky, který prolétl přes celou branku do autu, a ve 43. minutě se dostal po zaváhání Krčmy s Hejcmanem do zakončení Pucholt, ale nastřelil jen holeň berounského brankáře.

I po změně stran měli hosté možnost skórovat jako první. Hornof dlouhým pasem  našel J. Červeného, jeho pokus o přehození Hejcmana skončil výborným zákrokem brankáře. Domácí odpověděli o dvě minuty později rychlou akcí po levé straně, ale vracející se Hornof stačil míč odkopnout. J. Červený v 56. minutě sebral míč váhajícímu Krčmovi, slabou střelou však domácímu brankáři velké potíže nenadělal.

Nepřesnost ve finální přihrávce zmařila šance Rakovníka v dalších dvou útocích. Pak vychytal Šimek Nováka, který střílel po zpětné přihrávce z dvanácti metrů. V 86. minutě unikl Žďánský, ale zakončil mimo tyče. Za dvě minuty se ve vápně obtočil kolem stopera J. Červený a mezi nohama vybíhajícího Hejcmana poslal hosty do vedení 0:1. V závěru utkání si již hosté vedení pohlídali a z berounské umělky si odvezli první tři body.

„Jsem rád, že se nám povedl vstup do soutěže. Dnešní utkání kluci odmakali na sto procent a fotbalové štěstí se v závěru utkání přiklonilo na naši stranu," řekl velmi stručně, ale výstižně kouč Jiří Kučera.

SK Rakovník: Šimek – Červený Zd., Gašpárek, Hornof, Severin  – Mates (87. Tvrz P.), Hartman, Sklenka, Pucholt – Červený J., Žďánský (90. Knor).