SK Rakovník – SK Spartak Příbram 1:0 (0:0)

Důležitost utkání si uvědomovaly oba dva mančafty, a proto utkání začalo velmi opatrně z obou stran. Žádný tým nechtěl udělat zbytečnou chybu. První změna skóre mohla nastat v 11. minutě, ale po rohu Příbrami domácí obrana tečovala střelu nad branku.
V 15. minutě poslal Sklenka krásný míč z volného kopu na hlavu kapitána Severina, ale ten hlavičkoval těsně vedle. O dvě minuty později Sklenka poslal další nádherný míč do vápna, tentokrát na hlavu Isteníka, ale jeho hlavičku domácí stoper tečoval nad branku.

Stav se mohl změnit ve 39. minutě, kdy domácí zahrávali trestný kop ze 17 metrů. Sklenkovi však střela nesedla a zamířil nad příbramskou svatyni. Ve 43. minutě zakončil rychlou akci po ose P. Tvrz, Žďánský zkušený Isteník střelou vedle. V poslední minutě zahrával Sklenka další trestný kop tentokrát z 20 metrů. Zvolil technickou střelu přes zeď, ale hostující Solnař předvedl parádní robinsonádu, a tak týmy odešly do kabin za bez branek.

Na rakovnických hráčích bylo vidět, že chtějí napravit poslední výsledky, a tak do druhého poločasu vstoupili aktivně. Z jejich aktivity vyústil další trestný kop z 20 metrů.

Isteník však zamířil těsně nad Solnařovu branku. Hned o minutu později rozehrál Isteník rychle volný kop na Pucholta, ten posunul Sklenkovi, jenž poslal nádherný balon na Ždánského. Dominik nedokázal z úhlu prostřelit Solnaře.

V 50. minutě zahrál hostující stoper po centru domácích na hranici penalty rukou a sudí Polák nařídil pokutový kop. Sklenka ho sebejistě proměnil – 1:0. Hosté se k pořádné brankové příležitosti dostali až v 77. minutě, ale Voříšek zamířil z hranice penalty nad Šimkovu branku. Poslední šanci na změnu stavu měli opět hosté v 83. minutě, ale Janů hlavičkoval těsně vedle branky. Ve zbytku utkání domácí bojovali a nakonec vyválčili po devíti zápasech další vítězství, které je v boji o záchranu nesmírně důležité.

„Nezachytili jsme začátek jara a dnešní situace je špatná, hrajeme hrozně, fotbal není hezký a nedaří se. Hrálo se o šest bodů a pro nás jsou ty tři zlaté. Mrzí mě zranění Michala Fojtíka, budeme se s tím muset poprat a soutěž nějak dohrát," zhodnotil duel kouč Miroslav Procházka.

SK Rakovník: Šimek – P. Tvrz, Fojtík (15. Žďánský), Hornof, Severin – Beneš, Pucholt, Sklenka, Mates (63. Jirásek) – Podraný (70. Jiránek), Isteník (90. Kýzl). Trenér Miroslav Procházka.

M. TVRZ, B. JOGLOVÁ