SK Rakovník – Ostrá 0:2 (0:1)

Ostrá hned na začátku ukázala, že bude z těžších soupeřů. Tři šance do patnácté minuty byly velkou hrozbou. Dobře zasahoval Šimek. Po chvíli to už bylo s rakovnickou defenzívou hodně vážné a hosté postupovali dva na jednoho, krásně si přenechali míč patičkou, čím rakovnického stopera vyřadili ze hry, ale pak útočník při snaze přelobovat Šimka nastřelil břevno.

Ve 35. minutě bylo dvakrát znovu dusno, ale Šimek včasnými výběhy na přední tyči úhel vykryl a míč odkopl do bezpečí. Téměř z protiútoku vznikla první tutovka a vlastně i do té doby jediná šance Rakovníka, ale centr na zadní tyč ukopl Isteníkovi na poslední chvíli hostující zadák. Ve 
40. minutě už Ostrá slavila, ale vypadalo to na ofsajd. Obrana domácích vyběhla a odražený míč se dostal k zapomenutému hráči na malém vápně, který neměl problém zakončit k tyči – 0:1.

Branka do šatny určitě nikomu na výkonu nepřidala, ale pozdější vyloučení paradoxně ano. Ale popořadě.
V 55. minutě se Rakovník osmělil k útoku, Pucholt zatáhl a odcentroval míč do hořícího místa ve vápně, ovšem Jiránek míč netrefil tak, jak by chtěl. Za pět minut utekl hostující hráč a od půlky si to štrádoval na Šimka. Žďánský zatáhl za záchrannou brzdu a trochu ostrou kosou skolil soupeře. Po druhé žluté musel opustit hřiště.

Od té doby se hrál ale trochu jiný fotbal. Domácí se semkli a podnikali víc a víc útoků. Za faul na Sklenku si sám postižený rozehrál přímý volný kop. Podraný jej chtěl prodloužit nártem rovnou do branky, což bylo to nejlepší, co mohl udělat, akorát se meruna zastavila o tyč.

Podraný v 68. minutě vzal odpovědnost na sebe a zkusil ze třiceti metrů vystřelit. Jeho pokus gólman jen vyrazil před sebe, škoda jen, že nikdo z Rakovnických nebyl poblíž přítomen.

I třetí akci rozjel Podraný, který centroval do vápna na zadní tyč, kam perfektně nabíhal P. Tvrz a hlavou nasměroval míč do míst, kde by jistě gólman nebyl, ale zase tam stálo břevno. V téže minutě hasil skoro na půlce svůj nedůrazný odkop Šimek, který byl nakonec rád za žlutou kartu.

V 80. minutě předvedli hosté krásnou a taktickou akci, ve které neměl Šimek nejmenší šanci uspět a pečetili na 2:0. Za zmínku stojí vynikající výkon sudího Tobišky, který utkání odřídil s naprostým přehledem.

SKR: Šimek – Mates, Hornof, Beneš, P. Tvrz (82. Faigl) – Jirásek (46. Jiránek), Pucholt, Sklenka, Žďánský – Isteník, Podraný. Trenér Jiří Kučera.