Nové Strašecí – Český Brod 3:1 (1:0)

„Začalo to jako obvykle mírným tlakem soupeře," tuhle větu řekl kouč Mrázek za poslední tři utkání pokaždé. A vždy z toho pak byla výhra. Do 30. minuty hosté drželi víc míč, ale šance přišla pouze na druhé straně, a to po rohu z hlavičky Duchoně.

Ten samý hráč zatáhl ve 35. minutě  míč po levé straně a přehrál jej na pravou, kde J. Mrázek ťuknul míč z jednoho doteku svému bratrovi Davidovi a bylo to 1:0. Rukavice použil brankář Kut, když si poradil s následnou bombou hostí. Druhá polovina se odehrávala v jasné kompetenci domácích, kteří ale nejdřív nemohli najít, kde přesně leží branka Brodu. Přitom v této fázi hráli nejlepší utkání jara. Uklidňují branka nepadla. Naopak Štefančík na druhé straně napřáhl lobem ze třiceti metrů a míč zaplachtil pomocí tyče do šibenice – 1:1.

Ale nikoho v domácím dresu to nezaskočilo, snad jen na chvíli. Protože v 82. minutě po centru Hamouze prodloužil míč špičkou kopačky J. Mrázek a hledal na protější tyči volné místečko, kam balon přece jen zapadl – 2:1.

V poslední minutě řádné hrací doby chyběla na hřišti kamera. To by ani fotoaparát zkušeného Jirky Duchoně nestihl zachytit, jak to byla hezká a rychlá akce. Po výkopu hostujícího brankáře doběhl míč Hamouz, přistrčil ho na Vašáka, který patičkou našel přesně Zázvorku. Tady akce nekončí. Poslední jmenovaný šel sice sám na branku, ale v poslední chvíli přihrál ještě lépe postavenému J. Mrázkovi - 3:1.

„Dnes jsem s výkonem, zejména z druhého poločasu spokojen. Byl to určitě náš nejlepší výkon jara a jednoznačně jsme potom soupeře přehráli," nemusel říkat víc trenér Miloslav Mrázek.

Strašecí: Kut – Soukup, Dimov, Duchoň, Kroupa – Jirásek (79. Hamouz), Bláha, Vašák, Hartman (89. Weis) – D. Mrázek (88. Zázvorka), Hamouz.