„Podali jsme jeden z nejslabších výkonů sezony. Sice jsme si vypracovali dvě stoprocentní šance, ale už dlouho nás trápí koncovka a soupeř nás ze dvou ojedinělých akcí potrestal," krčil rameny asistent trenéra rakovnického Tatranu Radek Polášek.
Rakovničtí se museli obejít bez Máčeho, Hradeckého, Doupala, Bredlera a Maříka, jenž reprezentuje Českou republiku v malém fotbale, podle Němečka si i tak měli se Štětím poradit. „Měli jsme nějaké absence a hráči, kteří dostali příležitost, se to ho nechopili tak, jak měli. Kvalitou musíme tyto mančafty přejíždět, bohužel se tak nestalo," řekl zklamaně.

Hosté se sice dostali do vedení, když byl ve vápně sražen Kučera a nařízenou penaltu proměnil Verner, radost jim však vydržela pouze tři minuty. Vyrovnání měl na svědomí Hrdý. Rakovničtí mohli jít v druhém dějství několikrát do vedení, ale udeřili pouze domácí, konkrétně Kucler. „Oba góly padly po našich hrubých individuálních chybách. Soupeř poté před vápnem zaparkoval autobus a víceméně bylo rozhodnuto," dodal Němeček.

Závěrečné minuty přinesly ze strany domácích pouze křeč a za zmínku tak stojí pouze dvě vyloučení. Autor první branky Štětí Hrdý trefil v přerušené hře Doláka loktem do hlavy, což tatranský Červenka neunesl a vrazil do Hrdého, načež oba uviděli červenou kartu.

Tatranu patří před posledním kolem desátá příčka.

Štětí – Tatran 2:1 (1:1)
Branky: 40. Hrdý, 69. Kucler – 37. Verner, ČK: 76. Hrdý – 76. Červenka, rozhodčí: Simbartl – Cupl, Špindlerová, diváků: 80.
Tatran Rakovník: Zach – Výborný (61. Červenka), Vecka, Junek, L. Dratva (46. Hejda) – Rothe, Verner, Petrák, Schwendt (46. Gögh) – Dolák – P. Kučera. Trenér: Pavel Mareš.