K nešťastné události došlo před poločasem. Švejda vnikl z boku do vápna, Valenta ho v okamžiku, kdy střílel, naremploval a přišel nekontrolovaný pád. „Bylo to otřesné! Bohužel padl na hydrant, který spojuje všechny plotové trubky. Ukázalo se, na co už poukazuji pár let, že hřiště v Litoměřicích má k bezpečí daleko. Všichni mluvíme o volných zónách, a tady? Pod tribunou je zeď a velmi blízko hřišti. Prostě korida,“ zlobí se trenér Štěchovic Zbyněk Busta.

Litoměřické událost mrzí, ale odmítají tvrzení, že je jejich hřiště nebezpečné. "Před každou sezonou prochází celý stadion důkladnou prověrkou ze strany FAČRu, kde se kontrolují i výběhové zóny a podobně. Kdyby nebylo hřiště vyhovující, tak se asi u nás nehraje třetí nejvyšší soutěž," řekl Deníku předseda FK Litoměřicko Radek Bania.

Tuchlovice - Lhota    0:3 (0:2)
Tuchlovice v zápase o všechno zazářily sedmi kousky

Zbyněk Busta se však trochu hněval i na rozhodčího Janocha. Štěchovičtí s ním nemají dobré zkušenosti a teď mají o výčitku víc, že za Valentův zákrok ani nenařídil penaltu, ani neodpískal pokutový kop. „Bránícímu hráči nic nevyčítám, byl to ostrý zákrok, ale k fotbalu to patří. Spíš rozhodčímu, nicméně i jeho omlouvám, protože sám hned viděl, že je zle a možná v tu chvíli jakékoliv myšlenky na penaltu neměl v hlavě a vyhrál lidský faktor,“ říká Busta.

Podle Radka Banii šlo o normální souboj rameno na rameno, bohužel skončil nešťastně. "Kluci pak Švejdovi psali na facebook a přáli mu brzké uzdravení, ale byla to opravdu jen smůla. To se mohlo stát kdekoliv komukoliv. Trochu mě zarazilo, že záchranka dorazila snad až za 18 minut, ale do té doby se o zraněného starali náš masér Jarda Chotěbor i lékařka soupeře Martina Nováková, kteří ho dali do stabilizované polohy. Myslím, že z naší strany nedošlo k žádnému pochybení," hájil klub Bania.

Bývalý kouč ligových Bohemians Zbyněk Busta ještě v neděli večer s Michalem Švejdou hovořil. Hráč zatím zůstane v litoměřické nemocnici, jeho stav je vážný. Nicméně komunikuje, může se posadit (nevydrží ale sedět déle než dvě minuty), brní mu prsty. Zbyněk Busta věří, že se dá dohromady. „Lékaři uvažují nad operací, nicméně zatím váhají. Rádi by ho převezli do Motola nebo Střešovic, jenže převoz by mu mohl přitížit, proto raději počkají,“ vypráví Busta.

Hlavně si přeje, aby Michal Švejda nedělní ostrý střet s protihráčem ve zdraví přečkal. „Zápas od jeho zranění už nikoho moc nezajímal, tempo úplně opadlo. Teď si všichni nepřejeme nic jiného než jeho návrat mezi nás,“ dodal trenér Štěchovic.

Martin Hřídel se vrací na trenérskou lavičku.
Hřídel je zpátky z „lázní“a zkouší další životní restart