Ve třetím kole bylo k vidění spousta kvalitních zápasů. Hráči tentokrát nechali negativní emoce doma a předváděli velmi dobré výkony včetně vystupování v duchu fair play. Bezproblémové odpoledne odřídil na vysoké úrovni Marek Titlbach. Tabulkou vzhůru stoupá Blatno, které spolu s družstvem Youn boys bylo v neděli stoprocentní a už je o skóre třetí. Jistotu elitní čtyřky má vedoucí Juventus . Třetí kolo se nepovedlo obhájci stříbra FC Úlehle .

V čele tabulky střelců je duo Elsnic a Hájek, který se trefil v zápase s Luckeři celkem šestkrát. Poslední a zároveň první nadstavbové kolo se hraje v neděli tentokráte od 14.30 hodin.

Trestná lavice Topmont 3:1 (1:1)

Vyrovnaný zápas, ve kterém šli do vedení hráči Lavice po brance Krůty. Vyrovnávající trefu zařídil v osmé minutě Bechner. Ve druhé části se kvalitně bránilo, a tak brankáři neměli tolik práce. V 16. minutě prostřelil z těžkého úhlu Kvasničku Polák 2:1. Definitivní uklidnění domácích zařídil Koch 3:1. V závěru ještě Topmont bušil do Zíky, ale ten už žádnou střelu za svá záda nepustil.

Juventus Beer Young Boys 1:3 (1:1)

Vyrovnaný zápas, který v první půli ovlivnily chyby brankářů. Nejdříve Tomáš Vodrážka sice vyslal pumelenici na Krause z přímého kopu, ale než se stačil vrátit, trefil opuštěnou klec Marek Tvrz. Na druhé straně Kraus po chycení jedné ze střel si udělal výlet, ale zdržel se na útočné polovině a i přes veškerou snahu Janoty skončila střela Hájka v síti 1:1.

Ve druhé části šli do vedení opět Boys. Vodrážka stačil prudkou střelu jen vyrazit a Makarský na brankové čáře měl už snadnou úlohu. Poslední branka padla po chybě Kapka, kterého obral o míč na půlce Petr Tvrz a nekompromisně trefil tři body 1:3. Juventusu chyběl v závěru Martin Havel, který po dvou žlutých trestech nedohrál .

Topmont FC Úlehle 7:1 (4:0)

Snový úvod v podání Schwendta a Daniše 3:0 určil ráz tohoto zápasu. Topmont zcela ovládl toto utkání a předvedl nejlepší výkon v průběhu soutěže. Padaly i krásné góly po pěkných kombinacích. Úlehle i přes početní výhodu na střídačce nedokázalo odpovědět a teprve až za stavu 7:0 korigoval kosmeticky Faigl na 7:1.

TJ Blatno Trestná lavice 3:1 (1:0)

První poločas to byl naprosto vyrovnaný duel, ve kterém se obě mužstva soustředila na defenzívu. Brankáři Pašíkovský a Zíka byli velmi pozorní. Pozornost ztratil pět vteřin před koncem půle Milan Polák a hned toho využil štírek Pucholt 1:0 .

Na začátku druhého dějství zafungovala spolupráce Červený Sklenka 2:0 . A Jakub se trefil o dvě minuty později potřetí. Svému týmu potom nepomohl Elsnic, který byl zbytečně vyloučen za dvě žluté karty. Čestný úspěch hostů vsítil Polák. Trestná lavice bez ohledu na poslední zápas bude hrát v nadstavbě v horší skupině.

FC Luckeři Juventus Beer 3:15 (2:9)

Do sedmé minuty to vypadalo na rekordní brankostroj 1:7. Co minuta, to gól Juventusu. Střelcům vítězů úspěšně sekundoval na druhé straně taky autor hattricku Vávra, ale Juventus i přesto, že se mu zatím nedaří sejít v optimálním počtu, neměl vůbec problém a Míra Hájek díky šesti brankám poskočil společně s Honzou Elsnicem do čela tabulky střelců.

Young Boys Cheza team 6:4 (2:3)

Parta okolo Honzy Janoty se v neděli pochlapila a díky dvěma výhrám může ještě stále myslet na elitní čtyřku. Zápas se zajímavě přeléval z jedné strany na druhou. První minuta M. Tvrz 1:0, 6. min Makarský 2:1, 10. minuta Kukla 2:3, 21. minuta Kukla 3:4 .

V závěru ale přišli ke slovu hráči Boys. Nejprve Makarský z přímého kopu srovnal na 4:4, aby se v poslední minutě trefil do šibenice osamocený Janota a trefou do prázdné branky podtrhl svůj dobrý výkon Marek Tvrz.

TJ Blatno FC Úlehle 7:3 (3:3)

Jedni si nedělní kolo užili (Blatno), druzí by na neděli nejradši zapomněli (FC Úlehle). Bodový zisk obou týmů z neděle byl totiž 6:0 ve prospěch Blatna.

V samotném zápase se ujalo Blatno vedení v osmé minutě už 3:0 , Úlehle však během dvou minut dokázalo srovnat. Ve druhé části se dlouho skóre neměnilo až teprve v sedmnácté minutě se trefil Červený, pak se předvedli několikrát oba brankáři. Definitivní pojistku na tři body trefil po rohu Pucholt 5:3. V závěru zklamané Úlehle ještě dvakrát inkasovalo.

Chéza team FC Luckeři 7:3 (2:2)

Na závěr programu čekali diváci brankostroj. Gólů sice padlo deset, přesto brankový rozdíl mezi oběma týmy nebyl tak velký. Poslední tým tabulky začal směle a po dvou individuálních akcích Kratochvíla z páté minuty vedl 0:2. Vyrovnání zařídil Kukla a Hrbík, který využil špatného střídání soupeře. Ve druhé části Hrbík strhl vedení na stranu Chézy, Zuska stačil pěknou střelou z otočky vyrovnat, ale od branky Marcela Majera už střílelo jediné mužstvo. V brance Luckerů se několikrát zaskvěl Vávra a může se chlubit i chycenou penaltou.

Průběžné pořadí

16. ročníku Viola cupu

1. Juventus Beer 6 4 1 1 30:16 13

2. Topmont 6 4 0 2 32:14 12

3. TJ Blatno 6 4 0 2 23:17 12

4. FC Úlehle 6 3 0 3 28:21 9

5. Cheza team 6 3 0 3 26:20 9

6. Young boys 6 3 0 3 21:20 9

7. Trestná lavice 6 2 1 3 27:19 7

8. FK Luckeři 6 0 0 6 10:67 0