Sokol Nové Strašecí – SK Senco Doubravka 2:1 (1:0)

Novostrašečtí fotbalisté zareagovali na drtivou porážku z předchozího kola na hřišti Malše Roudná, kdy prohráli poměrem 5:1, jak nejlépe mohli. Na svém hřišti totiž dokázali porazit tým SK Senco Doubravka. Novostrašecká výhra se ale nerodila hladce. Dlouho to vypadalo na nerozhodnou bitvu. Jenže. Pět minut před koncem prvního poločasu kapitán Petr Duchoň dobře mířenou střelou z vápna rozvlnil soupeřovu brankovou síť – 1:0 a zajistil tak domácím odchod do kabin s nejtěsnějším brankovým náskokem.

Ve druhém poločase se hrál pro oko diváka velmi líbivý fotbal. Hosté se s brankovým mankem rozhodně nechtěli smířit, domácí se naopak snažili svůj náskok ještě navýšit. Výsledkem byl atraktivní fotbal. V sedmdesáté minutě se pak podařilo hostům vyrovnat, rozhodně ale ze zvolené taktiky nikterak neustoupili a bylo vidět, že touží odvézt si z Nového Strašecí tři body. Poslední slovo v utkání ovšem měl novostrašecký kapitán Petr Duchoň. Ze standardní situace poslal svůj tým znovu do vedení – 2:1. „Zápas to byl těžký, hráli jsme s velmi kvalitním mužstvem. Myslím si, že utkání bylo i místy zbytečně vyhecované. Nakonec ale podle mne vyhrálo šťastnější mužstvo, kterým jsme byli my," řekl k utkání Libor Šíma, trenér Nového Strašecí.

Další utkání sehrají Novostrašečtí až v sobotu 5. září od 17 hodin proti Čížové.

Nové Strašecí: Kut – Hartman, Bodeček, Obermajer, Palko – Dolák (61. Vašák), Duchoň, Ducár (78. L. Mrázek), Hájek, Kaválek (70. Mžourek) – Glasnovič (83. J. Mrázek).
Trenér: Libor Šíma.