"Opět se ukázalo, že soupeř z vyšší soutěže nám dělá problémy v rozehrávce a přechodové fázi," komentoval nepovedený úvod kladenský trenér David Müller, jehož tým inkasoval dva góly.

Jenže karta se začala postupně obracet. Slavoji pomohlo snížení, hru trochu vyrovnal a do poločasu už bylo skóre 2:3. Po přestávce se domácí dočkali i vyrovnání a měli z něj upřímnou radost, vždyť protivník hraje o dvě soutěže výš a měl by vzhledem k dobrému letnímu posílení být mezi lepšími mužstvy I. A třídy.

Čechie Velká Dobrá - TJ Jíloviště 5:2, I.A. tř., 11. 6. 2022
S novým koučem si na Dobré přejí jediné: Už bez nervů!

"Konečný výsledek pro nás vlastně vítězstvím. Chválím kluky, že se ze zdánlivě ztraceného zápasu zvedli a také za druhý poločas, v němž jsme neinkasovali," byl rád David Müller, jehož tým nyní čeká Braškov.

Jeho protějšek Jan Mrázek už tak nadšený nebyl. "První poločas byl ještě slušný, víceméně jsme dominovali. Ale nedávali jsme góly a soupeř každou naši chybu potrestal. Druhá půle byla od nás slabá. Bez pohybu a domácí nás zaslouženě potrestali," uznal Mrázek, jemuž ale scházelo z různých důvodů sedm hráčů. "Už proto to jako generálku moc brát nemůžu, nicméně tým Slavoje má velkou silu a jednoznačně postoupí," předpovídá novostrašecký trenér.

Jeho parta zahájí mistrovskou sezonu v sobotu doma proti nováčkovi z Kralup, za který hraje i ex-rakovnický trenér Jiří Novotný.

Slavoj Kladno - Nové Straseci 3:3 (2:3). Branky: Kaválek 2, Zieber - Svoboda, Šrédl, Čech.

Lišany (v zelenobílém) si doma v posledním kole přeboru poradily s Olešnou 2:0.
Fotbalové Rakovnicko už bez penalt i čtvrté třídy