Týmy byly rozděleny do dvou skupin. Následně nenásledovalo standardní play off, ale rovnou přímé souboje o konečné umístění se stejně postaveným týmem v druhé skupině. Bez ohledu na výsledky všechny děti předváděly sympatické sportovní výkony. Sálovou kopanou se bavili skutečně všichni.

Skupinu A ovládl suverénně SKP Rakovník roč. 2008, který ztratil jediný bod za remízu s Kněževsí. V souboji o zlato pak v dramatické bitvě porazil své kamarády ze SKP Rakovník (roč. 2009) 2:1.

KÁCENÍ STROMŮ - ilustrační foto.
Péče o zeleň stojí města ročně miliony

Pro třetí místo si s přehledem došel Sokol Nové Strašecí, jenž v souboji o bronz přehrál FK Kněževes poměrem 6:0. Páté místo bral nakonec Řevničov, jenž zdolal Senomaty 2:1. Také další souboje o umístění byly velmi dramatické. Duel o sedmé místo nakonec rozhodl jediný gól, který vsítila Jesenice, Chrášťany tedy skončily osmé. Na deváté příčce se umístily Slabce, které porazily Kolešovice 2:0, na jedenáctém místě skončil Řevničov.

Nejlepším hráčem turnaje byl vyhlášen člen stříbrného týmu David Barčot. Nejlepším brankářem byl Adam Hamouz ze SKP 08, nejlepším střelcem se stal Martin Husák, jenž k třetímu místu Nového Strašecí dopomohl hned třinácti góly.

Vyhlášení se za společnost KIK ujala oblastní vedoucí Miroslava Bučková. Z představitelů OFS Rakovník dětem ceny a ocenění předali místopředseda Libor Zeman a členové výkonného výboru Pavel Franěk a Josef Váňa. První tři týmy obdržely poháry, medaile a také zajímavé ceny. Vítěz se těšil ze vstupenek pro celý tým na utkání Viktoria Plzeň – FK Jablonec a poražený finalista ze vstupenek na přípravné utkání Viktoria Žižkov – Astana. Rozhodčími turnaje byli Tomáš Nejedlo z Benátek nad Jizerou a David Zoufalý z Kutné Hory.

„Jsme strašně rádi, že jsme tuto akci mohli uspořádat. Neboť je to první turnaj za nového vedení, které v současnosti na okrese je. Je dobře, že peníze můžeme investovat do mládeže, což jsme i slíbili. Rádi bychom v investování do týmů, hlavně mládežnických, pokračovali a tohle je první vlaštovka, kterou jsme udělali,“ uvedl jeden z pořadatelů KIK Cupu, člen výkonného výboru OFS Rakovník Josef Váňa, který si úroveň turnaje pochvaloval. „Turnaj byl velmi dobře hodnocený. Měl perfektní ceny, sehnali se sponzoři, kteří nám s tím pomohli a za tom děkuji. Dále bych chtěl poděkovat Viktorkám Plzeň a Žižkov, které dám daly vstupenky. Dětem se akce opravdu líbila,“ dodal.

Skládka odpadu. Ilustrační foto.
Kraj chystá setkání se starosty. Budou velkým tématem odpady?