SK Senomaty – FK Kněževes 2:8 (0:5)

V utkání mezi Senomaty a Kněževsí mělo od úvodního hvizdu převahu hostující mužstvo, které se usadilo poblíž vápna domácích a branky na sebe nenechaly dlouho čekat. První branku utkání vstřelil Holeček, který obešel domácího stopera a střelou podél gólmana Kučaby v 10. minutě otevřel skóre – 0:1. Poté začal úřadovat kněževeský Kozák, který během 14 minut vstřelil čistý hattrick. Svůj první gól vstřelil hlavou v 18. minutě, o sedm minut později doklepl Holečkovu přihrávku z pravé strany a třetí branku vsítil po asistenci Malafy opět po sedmi minutách – 0:4. Na další branku čekali diváci pouze osm minut a padla, jak jinak, opět do sítě domácích. Aktivní Holeček se řítil sám na brankáře, jeho střelu však Kučaba vyrazil pouze k Čihařovi, který vrátil balon do vápna, kde zazmatkoval domácí Hudák, jemuž se nepovedl odkop, který letěl do výšky a Hanych hlavou upravil poločasové skóre na 0:5 pro hosty.

Do druhé půle vstoupili lépe domácí, když Vávra po třech minutách snížil na 1:5. Žádná stíhací jízda Senomatských se však nekonala a branky začali dávat opět hosté. V 51. minutě utekl po levé straně Vršecký, který naservíroval balon volnému Holečkovi, jenž vrátil hostům pětibrankový náskok – 1:6. Neuběhla ani hodina hry, když se v 59. minutě po levé straně protáhl Hanych, nahrál před bránu Večeřovi, který zavěsil – 1:7. Skóre mohlo být pro domácí ještě hrozivější, avšak hostující stoper Vrábík neproměnil pokutový kop a tak došlo v 77. minutě ke snížení, když se podruhé v utkání prosadil po úniku domácí rychlík Vávra – 2:7. Poslední slovo však nakonec měli opět hosté, když v 85. minutě Hanych přenesl hru čtyřicetimetrovým pasem za domácí obranu a nabíhající Vrábík se přece jen dočkal, když nekompromisně překonal domácího Kučabu poosmé – 2:8.

„Zápas byl jednoznačný. My jsme měli po celé utkání jasnou územní převahu. Domácí využívali pouze rychlého Vávru, který nás trochu zlobil a v první půli si vytvořili jedinou šanci. My jsme naopak dali za poločas pět branek. V druhé půli jsme udělali v obraně nějaké chyby, které dokázal rychlonohý Vávra dvakrát využít, ale jinak jsme měli jasnou převahu a gólů jsme mohli vstřelit mnohem více. Od Senomat jsem čekal po dvou domácích výhrách lepší výkon, ale ty se snažily především jen po dlouhém balonu najít Vávru a čekat, zda uteče," komentoval další vysokou výhru Kněževeských trenér Petr Krob.

SK Senomaty: O. Kučaba – Kodeš, Havel, Hudák, Zápal (76. Krátký), Sailer, Karnold, Kukla, Katona, Tajbl (46. Jelínek) - Vávra.

FK Kněževes: Lenner – J. Vršecký, Vrábík, Krejčí, Čihař (77. Gonda) – Hanych, Kollár (46. Kutílek), Kozák (53. Večeřa), Hrubý – Malafa (79. Bradáč), Holeček (72. M. Vršecký).