„Jsem rád, že jsme tento důležitý duel zvládli, akorát mě trochu mrzí, že jsme si ho v první půli zkomplikovali neproměněnými šancemi. Ve druhé půli jsme se už zlepšili v koncovce a zaslouženě zvítězili.

Děkuji klukům, že byli trpěliví a šli za vítězstvím až do konce,“ ocenil svůj tým kouč Bedřich Koch.

Zavidovští jsou na svém hřišti velice silní, což potvrzovali již v první půli, kdy jim ale zvlhl střelecký prach. Nejprve kosořský gólman Krystyník nedosáhl na hranici velkého vápna na letící balon, ale Korčák, který se ho zmocnil netrefil prázdnou bránu. Vzápětí Žďánský postupoval sám na Krystyníka, ale prováhal správný okamžik a hosté jeho střelu zblokovali. Poté měl dvě tutovky opět Korčák, ale buď napálil brankáře a nebo nemířil přesně. Za neproměněné šance potrestal Zavidovské v závěru prvního dějství Farkaš.

Domácí nadále pokračovali v tlaku, Žďánský nejprve trefil tyč, ale v 62. minutě přišel zlom utkání. Štillerův centr si nešťastně srazil do vlastní sítě Matějek a odstartoval tak zavidovskou gólovou smršť.

Korčák v rozmezí 64. a 80. minutě napravil svá zaváhání v prvním dějství, když vsítil tři branky a zajistil zavidovu důležitou výhru.

FC 05 Zavidov: Kukla – Beneš, Polák, Hornof, Kapoun – Štiller (88. Vanický), Koch, Klouček, Žďánský – Jančařík (67. Dvořák), Korčák (82. Čech).

Hokejbal ilustrační foto
Ráčci na hřišti mistra ostudu neudělali