Už v 10 hodin přivítá Olympia Rakovník lídra z Kněževsi a od 17 hodin si to rozdají Lužná s Městečkem. Oba duely bude pozorně sledovat také Olešná, aktuálně třetí tým tabulky však v první řadě musí uspět v Senomatech.


Ani tam to nebude žádné lelkování u napuštěného bazénu. Ale zpět do bojů nejsledovanějších, ten první se chystá dopoledne na Zátiší. „Na pěkné velké hřiště se těším, ale nemůžeme si dělat velké iluze. Kněževes má výsledky i formu a pro nás bude úspěchem každý bod," říká jasně hrající asistent Olympie Rakovník Martin Kokšál.


Jeho tým loni soutěž vyhrál, teď je zpět ve hře o obhajobu, jenže Kokšálovi bere optimismus malá tréninková zátěž věkově nejstaršího týmu na Rakovnicku, kde hraje i několik padesátníků. „Právě. Jsme sice starší a zkušenější, ale zkušenost je vám málo platná, když se v takovém věku fyzicky nepřipravíte. Navíc na jaře téměř nemáme koho na střídání. Ale určitě se budeme snažit," nehází flintu předem do žita.

Ilustrační foto.
Disciplinárka: jediný trest a ještě mírný

Co na to Radek Vaníček, hráč aktuálně první Kněževsi, která má i zřejmě nejlepší formu ze všech hráčů u šachovnice? „Čeká nás jedno z nejtěžších utkání jara. Olympie je velmi silným týmem, který nám nedá metr zadarmo. Bude to velice vyrovnané," je si jistý.

Lužná nejprve zapracovala na tom, aby vymazala z hlav šestigólový tanec, který si s ní o víkendu zatančila po přestávce Olešná. A boj o postup teď nehodlá sledovat. „Vše jsme rozebrali a aby to mělo smysl, musíme se z chyb poučit. na dlouhodobý boj o postup myslet nebudeme, spíš chceme vrátit Městečku těsnou podzimní prohru, kdy jsme měli bodovat," řekl Deníku trenér Lužné Tomáš Pavlíček.


Ten ani nehodlá nijak zvlášť sledovat dopolední mač na Zátiší. „Jdeme nějakou cestou a moc dobře jsme věděli, že naše postavení je trochu shodou výsledků a tím, že jsme hráli se slabšími mužstvy. Rozhodne se proti silným a my víme, že i kdybychom byli s Kněževsí v posledním kole minus tři body, stejně ji musíme porazit," dodal Pavlíček.


Městečko si nedávno dost bohatě krajské soutěže užilo, a přestože se nikam nežene, v Lužné rozhodně prohrát nesmí. A vlastně má pořád šanci se do boje o první flek zamíchat. „I po tom našem katastrofálním jaru, kdy jsme pohnojili co se dalo, je matematika taková, že to může jít. Ale hlavně se budeme soustředit na náš zápas," říká před mačem v Lužné kouč Stanislav Jansa.

Václav Fišer z Rakovníka kouřil téměř čtyřicet let až dvě krabičky cigaret denně. Ze dne na den ale s kouřením přestal.
Kdo si dnes zapálí, je spíše hlupák, říká odnaučený kuřák Václav Fišer

Je přesvědčen, že kolaps v Olešné na týmu Lužné následky nenechá. „Mají dost zkušených hráčů, aby se dovedli oklepat. Bude to těžké, z Lužné se body lehce nevozí," tuší dobře Jansa.


A dodává myšlenku, která fotbalovým Rakovnickem hýbe poměrně dost. „Myslím, že už Kněževes vyhraje, zvládne to. Ale já bych si hlavně přál, aby vyhrál někdo, kdo chce postoupit," dodal trenér Městečka.