Výborně hráli svěřenci Dvořáka už od první minuty. Beluš se Švolbou pálili mimo. Ve 12. minutě našel kolmicí posledně jmenovaného hráče Rajgl, ale sólo neproměnil. Dvakrát pálili z dálky hosté, ale mimo. Hezká střela Reichla z 20 metrů mířila těsně vedle šibenice.

Ani Dvořákův centr se neujal a prolétl celým malým vápnem. Až ke konci poločasu udeřilo. Přihrávku z rohu od Beluše napálil Matějka nechytatelnou střelou k tyči – 1:0. Střelu Reichla dorážel do brány ještě Beluš, ale byl v ofsajdu.

Druhá část byla překvapivě jasně v režii domácích, hosté totiž nechali čtyři opory doma (Mucha, Slavíček, Dvorský, Nádherný) a ještě stáhli ze hřiště Marka s Pekárkem. Sice se po nevydařených akcích Švolby radovaly Velvary ze zakončení Vošmera hlavou na 1:1, ale víc už jim domácí nedovolili. Do dvou minut je poslal do vedení 
Reichl. Než padl další gól, šel sám na gólmana Majtaníka Beluš, ale vysoko přestřelil.

Následná akce byla pokocháním pro přítomné. Dvořák si na půlce poradil se dvěma hráči a ve vápně, kde už neměl tolik sil, ustál i penaltový zákrok a předložil merunu osamocenému Belušovi, který tentokrát odkrytou branku trefil – 3:1. V závěru ještě nezakončili své sólo přesně podle představ Pleiner, Rybář ani Reichl. Střídající Čapek vytěžil ze své střely jen roh.

„Celý tým mě svým výborným výkonem potěšil. Soupeře jsme hlavně ve druhém poločase přehráli, a to je pro další růst hráčů povzbuzující. Zvlášť jsem rád, že jsme utkání zvládli i v oslabené sestavě," usmíval se trenér Milan Dvořák.

"Nakonec jsme po nejhorším zápase celé sezóny prohráli 3:1. Někteří mladší hráči si snad uvědomili, že to bez letní přípravy a trpělivosti dostat šanci nepůjde," konstatoval velvarský klubový web.

Lány: Haužvic – Matějka, Dudášik, Rajgl, Loskot – Švolba, Rybář, Dvořák, Pleiner – Reichl, Beluš (76. Čapek). 

Velvary: Majtaník - Klempt, Vošmera, Kůrka, Šmolík (80. Junga) - Jehlička, Marek (46. Trnobranský), Havrda, Válek - Pekárek (46. Velčovský), Letko.