ČL Kolešovice – SK Lány 0:2 (0:2)

„Do zápasu jsme šli s jasným cílem, a to odvézt si tři body. Vítězství pro nás bylo důležité, jelikož na ocasu tabulky se cení každý získaný bodík," byl spokojen se ziskem důležitých bodů záložník Lán Jakub Matějka.

Zápas začali hosté dobrou kombinační hrou a v prvních třiceti minutách měli navrch. První gól padl v 7. minutě, kdy Humr zatáhl míč po pravém křídle a přesně připraveným centrem našel Reichla, pro něhož nebyl problém vsítit – 0:1. Ve 13. minutě Matějka přidal střelou zpoza vápna – 0:2. Ke konci prvního poločasu mohli domácí snížit, ale obrana Lán si nakonec poradila.

„V druhém poločase jsme se bohužel zatáhli a přestali kombinovat. Po několika našich šancích jsme mohli ještě přidat, ale k naší smůle jsme neproměnili," litoval neproměněných příležitostí Jakub Matějka.

Kolešovice začaly být aktivnější, a to se jim vyplatilo. Lánskému obránci byla odpískána ruka ve vápně a domácím se naskytla možnost ke snížení. Výborný Novák však pokutový kop zlikvidoval. V 74. minutě musel hřiště opustit po druhé žluté kartě Krob a hosté dohrávali o deseti. „Po vyloučení jsme museli malinko předělat sestavu. Zatáhli jsme se na vápno a poctivě bránili. Po mnoha rohových kopech a šancích jsme nakonec dokázali stav 0:2 ubránit a odvážíme si pro nás velmi cenné body," byl spokojen Jakub Matějka.

ČL Kolešovice: Herink – Kovář, Němec, Štícha, Ridzoň – Matějovský, Holeček (78. Kalík), Barthel, Stiska – Jelen (36. Jankura), Houška.

SK Lány: Novák – Krob, J. Loskot, Keller (82. V. Loskot), Švigár – Matějka, Švolba, Dolák, Rybář – Humr (68. Mocsonoky), Reichl (89. Jirava).