Proč jste v létě přestoupil do Městečka?
Už před lety jsem se bavil s Jirkou Urbanem, že bychom si spolu rádi ještě zahráli. Oba stárneme a ten aktivní fotbalový čas už se krátí, tak proto ten přestup. Jinak na všechny týmy, kterými jsem prošel, vzpomínám strašně rád.

Jak hodnotíte prozatímní účinkování týmu v sezoně?
Pro mě zatím zklamání, ale na druhou stranu, jsme z větší části nově utvořený tým, takže si to musí sednout a sehrát. Člověk musí přemýšlet pozitivně. Je ještě hodně zápasů a týmy jsou poměrně vyrovnané. Vyhrát či prohrát může víceméně každý s každým.

Co říkáte na výkony rozhodčích a jaký s nimi máte vztah?
Já rozhodčí hodnotit nechci, jsou to lidi jako my. Chybu může udělat každý, to samé platí o hráčích. Jen vím, že bych rozhodčího nikdy nedělal.

Co říkáte na momentální situaci v českém fotbale, kluby, reprezentace?
Bude to možná znít divně, ale český fotbal nesleduji, je to ztráta času. Takže neumím odpovědět.

Proč u vás vyhrál fotbal?
Jako malý jsem hrál hokej a fotbal. To pro mě byly stěžejní sporty. Pak už to bylo časově i fyzicky náročné. A upřímně - na hokej jsem neměl muskulaturu. Tak jsem se přiklonil k fotbalu a myslím, že jsem udělal dobře.

Ilustrační foto.
Konec fotbalu v obcích na Rakovnicku? Chybí děti

Jaký máte názor na video ve fotbale?
Video ve fotbale vidím jako správný krok a posun kupředu. Je spousta momentů, které jsou hodně sporné a ovlivňují hru. A díky videu se tyto chyby z větší části eliminují.

Jaké máte nej vzpomínky z fotbalu, dobrou i špatnou?
Špatné vzpomínky mám po každém prohraném zápase a špatném osobním výkonu. To bych vždycky nejradši pověsil kopačky na hřebík. A mé nejlepší? Tak těch je za ta léta nespočet, fotbal mi dal spoustu známých a kamarádů. Mám mraky úžasných vzpomínek a zážitků. Vyjmenovat je by bylo na celou knížku (smích).

Co vás dokáže nejvíc při fotbale vytočit?
Moc impulsivní nejsem. Nejvíc mě dokáže vytočit můj vlastní výkon. Někdy třeba nespravedlnost a neobjektivnost, jak v podání rozhodčích tak protihráčů.

Jaké jsou cíle Městečka v sezoně?
Tak cíle jsou vždy ty nejvyšší. Ač to teď při pohledu na tabulku nevypadá. Vše se však může změnit.

Na co jste za léta ve fotbale pyšný?
Dobrá otázka. Třeba na to, že ještě můžu běhat po trávnících.

Vaše ideální sestava okresního přeboru?
Vzhledem k tomu, že spoustu hráčů neznám, tak na tuhle otázku nedokáži odpovědět. Nominoval bych všechny. Už jen proto, že si jdou ve svém volnu zahrát, mají tu hru rádi, svůj kolektiv a vše, co je s tím spojeno. Obdivuji a mám velký respekt ke starším ročníkům. Ty bych do sestavy zahrnul. Protože já už v jejich letech budu mít papuče místo kopaček a deku přes kolena.

Nějaké plány do dalších let?
Jestli myslíte fotbalové, ty žádné nemám. Když bude sloužit zdraví, tak bych rád ještě nějakou tu sezonu odehrál. Ale to je ve hvězdách.

Lukáš Majba, 34 let
Bydliště: Rakovník
Narozen: srpen 1984
Zaměstnání: podnikatel
Znamení: panna
Další oblíbené sporty: tenis, baseball, hokej
Oblíbené jídlo: toho je
Oblíbené pití: toho je
Oblíbený film: Hoří, má panenko
Oblíbená hudba: toho je

Novak Djokovič a Radek Štěpánek s ředitelem školy Pavlem Kopečným.
Djokovič se Štěpánkem překvapili školáky u oběda

Miloslav Doležal