Druhý ročník divize jste zakončili na 11. místě. Jak sezonu hodnotíte?
Se sezonou panuje celkem spokojenost. Primární cíl – záchrana divize, byl splněn. I když naše cíle byly o něco vyšší, což jsme i na začátku jara naznačovali. Poté nevím, zda došlo k určitému uspokojeni, těžko spekulovat, ale konec jsme prostě nezvládli a to určitě zamrzí.


Vám se povedla již příprava před jarem. Poráželi jste třetiligové týmy…
Od ní jsme se odráželi. Věděli jsme, že dokážeme s třetiligovými týmy hrát vyrovnanou partii, s Jirny jsme sahali po vítězství a nakonec jsme smolně prohráli, ale každopádně zápasy nám ukázaly, že bychom mohli být silní, což jsme také v první polovině jara ukazovali a několik zápasů otočili. Bohužel, ke konci už jsme morální sílu na obrat zápasu ztratili.

Které prohra vás mrzí nejvíc?
Mrzí mě všechny prohry na domácím hřišti. Tam jsme na jaře vyhráli snad dvakrát, což je málo. Doma bychom měli vyhrávat a ukázat tak rakovnickému publiku, že fotbal hrát umíme, což se bohužel mockrát nepovedlo a velmi mě to mrzelo. Kluci mají doma možnost se předvést a ukázat, že pro vítězství udělají všechno, ale to tam nebylo a my tyto zápasy prohrávali.

Ve šlágru IV. třídy remizoval Šanov s rezervou Kněževsi. Penaltový rozstřel ovládli Šanovští.
Siegel: Hlavně se chceme fotbalem bavit


Váš nejlepší střelec zaznamenal jen šest gólů. Nechyběl vám nějaký kanonýr?
Ono je to těžké najít kanonýra. My jsme jednoho útočníka přivedli, pořád jsme hledali, někteří byli zranění, jiní se pomalu dostávali do sestavy, bylo to složité. Možná nám vyloženě kanonýr chyběl, ale na této úrovni je těžké se prosadit, což bylo vidět i v závěru, kdy kluci předtím góly dávali, ale poté to byl pro ně problém, ač jsme se do šancí dostávali. Je to možná k zamyšlení, někoho přivést, protože dobrý útočník se hodí vždycky.


S obranou byla větší spokojenost?
Jelikož jsem býval defenzivní hráč, měl bych k ní určité výtky, ale spíš než systémové věci to byly individuální chyby. Ať se jednalo o špatné obsazení hráčů, netaktické fauly. Jinak obrana fungovala dobře.

Jak hodnotíte zimní posily?
Junek odehrál v základní sestavě celé jaro a určitě obstál. Vláďu Hradeckého bohužel limitovala zranění, jinak byl rovněž přínosem. Od Lukáse Dratvy jsem čekal trochu víc. Myslel jsem si, že bude jednoznačným lídrem obrany, jako byl třeba Bittengel, ale nestalo se. Od kluka, co hrál třetí ligu, bych si představoval i podporu v kabině a to tam také nebylo. Zdeněk Schwendt byl stejně jako Junek přínosem.

Kdo za jaro zaslouží největší pochvalu?
Oporami byli určitě Standa Mařík a Míra Verner, který, i když je starší, má týmu co dát. Pomohl nám i Petr Kut v bráně, takže zkušení kluci byli znát, mladí na sobě naopak musí ještě zpracovat.

Jaký potenciál podle vás tento tým má?
Na jaře nám určité zápasy ukázaly, že tým má potenciál slušný, ale určitě by ještě potřeboval posílit. Minimálně dva, tři hráči do každé řady, aby se kádr stabilizoval a když vypadne stoper, abychom neměli se sestavou problém Vím, že je to divize, ale myslím si, že to jde. Jinak kluci ukázali, že se špičkovými týmy hrát umí, akorát se musí naučit hrát i s těmi průměrnými, což je někdy těžší, protože přes urputnější obranu se hůře prosazuje.

V Krušovicích došlo k předávání cen výhercům Fortuna Tip ligy.
V Krušovicích se rozdávaly ceny pro vítěze Fortuna Tip ligy


Jak budete na tatranské angažmá vzpomínat?
Já jsem byl spokojený. Mě se to tam líbilo, areál je krásný, zázemí slušné. Nějaké věci by se měly změnit, některé už se i mění a klub funguje velmi dobře. Myslím si, že takto by to mělo v divizi vypadat. Žádné přemrštěné podmínky, pěkné prostředí na trénování a alespoň trošku dělat fotbal.