FK Kunice – SK Rakovník 2:0 (1:0)

Od začátku utkání celků ze středu tabulky se hrála vyrovnaná partie, ale téměř bez střelby. Velkou příležitost změnit bezbrankové skóre měli po půlhodině hry domácí starší dorostenci, ale Kraus jim pokutový kop nařízený za faul Tvrze chytil. Ve 40. minutě už byli Kuničtí úspěšnější, když rychlý útok zakončili přesně mířenou střelou k tyči – 1:0.

Krátce po změně stran mohli své vedení navýšit, ale jejich velkou šanci výborným zákrokem zlikvidoval Kraus. Naopak v 53. minutě se blýskl jeho kolega na druhé straně hřiště, když vyrazil pumelici Ryšlavého na roh. Výhru domácích v 70. minutě pojistil Chalupník, který potrestal chyby Z. Červeného a Kukly ve středu hřiště a své sólo s přehledem zakončil – 2:0.

SK Rakovník: Kraus – Z. Červený, Kulhánek, O. Kučera, Sodomek – Mates, P. Červený, Procházka (Kukla), Ryšlavý – Tvrz, Žďánský. Trenér Jaroslav Hamouz.

FK Kunice – SK Rakovník 1:2 (1:1)

Domácí mladší dorostenci vstoupili do utkání náporem, který v 10. minutě korunovali vedoucí brankou. Poté však převzali iniciativu hosté a vypracovali si několik velkých šancí k vyrovnání. Největší měl Knor, který poslal merunu z malého vápna do koše brankáře, a Nejdl z deseti kroků bránu netrefil. Srovnat skóre se podařilo až ve 25. minutě Bohatému, jenž z trestného kopu vymetl šibenici – 1:1.

V závěru prvního poločasu mohl Bohatý přidat další gól, ale gólman jeho projektil konečky prstů vyrazil.  Územní převaha Rakovníka pokračovala i po změně stran, kdy domácím s přibývajícím časem začaly docházet síly. Knor šel dvakrát sám na velmi dobrého kunického brankáře, ale ten se překonat nenechal. Vyloženou šanci poté měl po ideální Bohatého přihrávce Nejdl, míč však nedokázal z malého vápna nasměrovat mezi tyče.  O vítězství hostů rozhodl po samostatném úniku Knor – 1:2.

„Tak špatnou situaci jsem snad za mého působení u dorostu ještě nezažil. K zápasu jsme totiž odjížděli bez brankáře Šedivého, který plnil školní povinnosti, a jeho místo musel zaujmout záložník Kýzl, a kvůli zraněním nebo nemoci ještě chyběli Cibulka, Kovacz a D. Lev.  Proto jsme museli v sestavě improvizovat, což se na naší hře zejména v první půli projevilo. Ve druhém poločase jsme už ale soupeře přehrávali. Byli jsme i důraznější a zaslouženě vyhráli.

Mám radost nejen z výhry, ale i z toho, že kluky problémy před zápasem psychicky nerozhodily a navíc se dokázali vyrovnat i s menšími rozměry hřiště a se změnami na postech," neskrýval svou spokojenost trenér hostů Jan Janota.

SK Rakovník: Kýzl – Špidra, Žihla, Vydra, Nováček – Nágl (55. Duchek), Kacafírek, Bohatý, Faigl – Nejdl, Knor (70. Kříž).

JAROSLAV MOKREJŠ