Naposledy se ohlédneme za jarní částí, byla povedená?
Neměli jsme moc úspěšný start. Domácí zápasy se sestupujícími týmy nebyly dobré a nám chyběl takový klid. Trošku jsme si zavařili a i díky zraněním to nevypadalo snadně. Pak jsme ale pět zápasů vyhráli a kluci už v pohodě soutěž dohráli.

Myslíte, že vaše měřítko a požadavky na hráče zůstanou stejné, nebo s vyšší soutěží přichází i tvrdší přístup?
Můj pohled na fotbal, na kluky a na přípravu zůstává stejný. Ať hrajeme jakoukoliv soutěž, vždy budu vyžadovat maximální nasazení, bojovnost, vůli po vítězství a pracovitost. Znám každého možnosti a pokud by nějakým způsobem někdo vyčníval, asi by nehrál pouze ve Strašecí, ale výš. Mé nároky se tedy nemění.

Co všechno je zapotřebí zajistit, aby se vůbec taková soutěž mohla hrát?
Museli jsme zajistit finance, aby se vůbec mohla divize přihlásit, Jelikož jsme na to měli něco málo přes hodinu, jednání bylo bleskové. Město nás jakž takž podpořilo, ale hlavní úsilí vynaložilo naše vedení. Musíme se stále ohánět, protože tato sezona levná rozhodně nebude. Druhá stránka věci je zkvalitnění kádru. Což se nám, doufejme, podařilo.

Ano, nějaké posily jsme už viděli, můžete nám je tedy představit?
Podařilo se nám na hostování přivést z SK Rakovník Razíma a Mžourka, ze Lhoty Chaloupku a Vincence, z Tatranu Rakovník T. Kapouna, z Rynholce máme Wittmayera, ze Mšece se vrátil Šebesta a snad ještě získáme na hostování náhradního gólmana Smrže z Bělče, který skončil v dorostu SK Kladno.

Na tréninku jsem vás viděla v počtu dvaceti hráčů, byli tam i dorostenci, že?
Ano, snažíme se zapracovat i pár nadějných kluků z našeho dorostu. Celkem jich chodí šest, gólman Šulek a dále hráči Janoušek, Bidrman, Balada, Balík a Jurgovski. Všichni se jeví dobře, a to mají před sebou ještě dva roky, které mohou odkopat za dorost. Určitě to je pro nás plus.

Zvýší se počet tréninkových jednotek? Jak dopadly přípravné zápasy?
Chodíme stále třikrát v týdnu. S docházkou jsem vcelku spokojený a určitě by nemělo smysl trénovat víc, ono to v dnešní době pracovních, rodinných a jiných vytížení ani moc nejde. Když pak ještě hrajete o víkend, bohatě to stačí. Naše příprava bylo dost našlapaná, to i díky Poháru České pošty. Měli jsme už dohodnuté přípravné zápasy, tak jsme třeba hráli v sobotu i v neděli. Máme za sebou dva duely s SK Rakovník (výhra 6:3 a 3:2), v poháru s Přední Kopaninou jsme vyhráli 5:0, s Velkou Dobrou padli 2:3 a porazili na penalty Kladno v poháru 4:3 po remíze 0:0. Teď v sobotu jsme hráli šílený zápas s Velvary a remizovali 3:3.

Zeptám se nejprve na Přední Kopaninu, měli jste možnost změřit síly se svým soupeřem, jaké to bylo?
Měl jsem rozdílné zprávy. Někdo říkal, že v mužstvu chybělo pět hráčů, ale něco mi zápas napověděl. Závěry z něj ale nedělám. Pohárový zápas je jiný než mistrovský a příprava je jiná než soutěž. Mně spíš mé mužstvo ukázalo, že pokud šlape, tak kvalitu má. Myslím si, že jsme pobavili diváky, byli spokojení a o to jde.

Pak tedy následovalo Kladno, to už jsme ale probrali. Zážitek, radost, úspěch…
K zápasu jsem se už vyjádřil dost. Odhadoval jsem počet diváků zhruba na 500 a přišla jich necelá sedmistovka. Bylo to krásné. Máme na co vzpomínat a těšíme se na Chomutov.

Pak jste byl ale zklamán z výkonu proti Velvarům…
Chci jen říct, že při odjezdu ze Strašecí bylo už dusno, ale když jsme přijeli do Velvar, bylo to ještě horší. Úmorné vedro, ve kterém nikdo nechtěl běhat, bojovat. Byl jsem z toho zklamaný, nemělo to s fotbalem nic společného. V divizi nemůžeme s takovým výkonem uspět. Hoši by si měli uvědomit, že nejsou žádní borci. Bez snahy to nepůjde.

A jak jste spokojen s posilami?
Zatím nemohu hodnotit přípravu, jsem zvědavý na zápasy v soutěži. Vybírali jsme si hráče, kteří nešli za penězi a mohou dojíždět třeba s ostatními jedním autem. Cítím chuť, že se všichni chtějí o místa v divizi poprat, tak jim dám šanci.

Jaké byly ohlasy diváků na změnu soutěže?
Nejsem zvyklý na to, aby nám někdo gratuloval, ale z ohlasů je většina potěšena a už se nemůže dočkat nových soupeřů. Kdyby to nevyšlo, můžeme spadnout zase jen tam, kde jsme byli.

Kdo tedy zaslouží poděkování za účast v divizi?
Hráči za své výkony, kterými jsme skončili na takovém místě, aby nám byla soutěž nabídnuta. A na druhé straně musím poděkovat městu za pochopení a finanční podpoření. Dále všem ostatním sponzorům, hlavně pak panu Perglerovi, bez jejichž pomoci bychom nemohli o divizi ani uvažovat. Ještě jednou patří všem velký dík.