Zpočátku jakoby příroda byla proti a zahnala kluky dvacetistupňovými mrazy zpátky do tělocvičny. Hlavní organizátor celé akce Jaroslav Cafourek rozumně posunul začátek turnaje o dva týdny: „ Máme dostatek volných termínů, žáci začínají později, tak proč kluky ohrožovat na zdraví. Půjdeme trénovat do hal a až mrazy povolí, vrátíme se na hřiště.“

Když teplota spadla k minus deseti stupňům, turnaj se rozjel na plné obrátky. Již od prvních zápasů bylo jasné, mezi která mužstva se budou dělit poháry. Jasně dominovala mužstva SK Slaný, domácího Strašecí a především favorita  soutěže, Tatranu Rakovník. Z bitvy o první příčku nejdříve odpadli žáci SK Slaný, kteří prohráli s Tatranem Rakovník 1:3, s Novým Strašecím nakonec 0:1, ale nečekaně ztratili body i s Kablem Kročehlavy remízou 1:1. A tak o vítězi nakonec rozhodl předposlední hrací víkend, kdy se v nejhezčím zápase turnaje střetla mužstva Tatranu Rakovník s domácím Sokolem Nové Strašecí. 

Utkání se hrálo ve velmi těžkých podmínkách, kdy organizátoři odklízeli sníh při hustém sněžení i během zápasu. Zpočátku  to vypadalo na „ručník“, to když po velmi dobrém výkonu hosté z Rakovníka vedli již tři nula. Domácí bojovníci nastavili v druhém poločase větší obrátky a pět minut před koncem utkání se jim podařilo vyrovnat.

A tak o prvenství Tatranu  Rakovník rozhodlo skóre.  Jejich hráči nastříleli soupeřům o dvě branky více než domácí.

V neděli se pak čekala na hřišti pořádajícího oddílu velká sláva. Pozvání na předávání cen zúčastněným oddílům přijal jak hejtman Středočeského kraje MUDr. David Rath, tak jeho první náměstek a senátor PhDr. Marcel Chládek. Nakonec nemocného hejtmana musel zastoupit starosta Nového Strašecí Karel Filip a spolu s velkým příznivcem sportu Marcelem Chládkem poháry a diplomy předali v nádherné sváteční atmosféře.

Při oznamování pořadí družstev Vladimírem Kozlem a předávání cen se ozýval velký aplaus velmi slušného počtu diváků, a to krásnou 

fotbalovou kulisu  ještě více umocnilo.

Po nezbytném  občerstvení hráčů i hostů, které mělo velmi sváteční ráz (párky, obložené mísy  i dortíky), proběhla v zasedačce fotbalového oddílu  neformální beseda o stavu novostrašeckého sportu, do níž se mimo obou politiků zapojili pozvaní novináři a trenéři  zúčastněných oddílů. Trenéři vysvětlovali Chládkovi svoje trápení a problémy, které je při výchově mladých fotbalistů provází.

Senátor se zas pozastavil nad některými praktikami komerce, či výdělku za každou cenu a připomenul dva roky starý případ při stejném turnaji, jen se jednalo o věkovou kategorii mužů, kdy bývalé vedení radnice domácímu pořádajícímu oddílu Sokol vyfakturovalo částku 18.000,- Kč za pronájem hrací plochy.

„My jsme jim přispěli na turnaj a město jim to sprostě zase sebralo. Myslím si, že investice do sportu a tím více do mládeže nám nikdy nebudou chybět a vždy se nám v jiné formě vrátí. Jak začnou mocní jenom počítat, utlumí aktivitu lidí jako jste tady vy, kteří nám sportovce zadarmo vychováváte, a nebudeme se stačit všichni divit, co kluci místo tohoto  sportu budou vyvádět. Zvýší se nám náklady na policii, protože se nám zvýší kriminalita, jsou to prostě spojené nádoby,“ řekl dále senátor Chládek a spolu se starostou města  poděkoval za skvělou úroveň turnaje a pochválil i organizátory za obětavost.

Oni totiž věnovali svoje volné  víkendy pro zajištění této akce.

„Na závěr bych chtěl poděkovat za spolupráci  starostovi města Karlu Filipovi, Marcelu Chládkovi za podporu kraje a hejtmana Davida Ratha a v neposlední řadě Ing. Jiřímu Perglerovi, generálnímu sponzorovi fotbalového oddílu, za nezištné zajištění soli v mrazivých dnech, kdy bylo potřeba udržet plochu na umělém trávníku v co nejlepší kvalitě,“ řekl za organizátory akce Jaroslav Cafourek, předseda fotbalového oddílu Sokol Nové Strašecí.

Konečné pořadí turnaje:    
1. Tatran Rakovník⋌ 20:5     13
2. Nové Strašecí ⋌18:4    13
3. SK Slaný ⋌16:5       7
4. SK Hudlice ⋌14:14    6
5. Kablo Kročehlavy⋌ 6:16    2
6. Baník Rynholec⋌ 5:34    1