Domácí favorit se do vedení dostal již v 11. minutě, kdy se trefil Kubeš. „Gól padl po naší chybě, kdy jsme ztratili balon na vápně a Brandýs bez milosti trestal. Domácí hráli opravdu dobře a měli velkou převahu," uznal kouč Novostrašeckých Miroslav Procházka. Také druhý gól padl po chybě hostů, když ztratili nesmyslně balon na půlce, domácí běželi ve dvou na bránu, Svoboda ve skluzu vypíchl balon a byla nařízena penalta. „Penalta asi být neměla, neboť zákrok byl metr od vápna, což ale nemění nic na tom, že domácí byli mnohem lepší a vedení bylo zasloužené," řekl Procházka.

Penaltu proměnil ve 43. minutě Baloun a hned po změně stran přidal třetí branku domácích Urban. „O přestávce jsem zvýšil hlas, protože jsme byli nedisciplinovaní, ale sotva začala druhá půle, přišel dlouhý pas za naši obranu, kde se nedohodl Doubrava s Mžourkem a Urban nedorozumění využil. To byl klíčový moment utkání," přiznal Miroslav Procházka. Hosté mohli po hodině hry snížit, ale Svoboda trefil z penalty pouze gólmana. „Domácí už poté zápas v klidu kontrolovali, v závěru přidali po další naší zbytečné chybě čtvrtý gól. I tak je pro nás výsledek ještě milosrdný, neboť Brandýs měl ještě spoustu dalších šancí, dvakrát trefil tyč. Jeho mančaft je opravdu velmi kvalitní, s nímž mají i na divizi," uznal kvality Brandýsa Miroslav Procházka, jenž měl také problémy se sestavou. „Nemohl jsem postavit Isteníka, který se v týdnu zranil, v utkání se obnovilo zranění Hartmanovi a na začátku druhé půle střídal Mrázek, jenž má něco s nohou, takže konec zápasu jsme dohrávali se čtyřmi dorostenci, čímž jsme Brandýsu těžko mohli konkurovat," dodal.

Sokol Nové Strašecí: Doubrava (86. Javůrek) – Bláha, J. Mrázek (63. Trégr), Duchoň, Mžourek – Erba, L. Mrázek, Hartman (26. Cafourek), Ducár (81. Zuska), Kapek – P. Svoboda (85. Lukáč).