SK Slaný –TJ Sokol Nové Strašecí 0:1 (0:0)

„Ztracené body z minulého týdne jsme ve Slaném získali zpět. Sice jsme vyhráli, nebyli jsme však lepší, ale šťastnější," uznal novostrašecký lodivod Miroslav Procházka, jenž ve Slaném nemohl počítat kromě distancovaného Ducára, také s Lukášem Mrázkem, který bere antibiotika a Svobodou, jehož trápí natažený sval.

V prvním poločase si jeho svěřenci vypracovali dvě větší příležitosti, ale Isteník mířil z malého vápna těsně nad a střelu Kapka domácí zblokovali. Na druhé straně měl dvě šance Galbavý, ale poprvé minul branku a podruhé ho na poslední chvíli zastavil Hartman.

„V první půli to bylo vyrovnané, na šance to bylo 2:2. Ve druhém poločase měli domácí více stoprocentních příležitostí, nás podržel Doubrava, který chytil dvě, tři tutovky. Všechny standardky, které kopal Galbavý, smrděly gólem, ale většinou to létalo mimo branku a několikrát při nás stálo štěstí," uvedl Miroslav Procházka.

Rozhodující okamžik nastal v 62. minutě. Po zaváhání slánské obrany se dostal míč k Palkovi, který ho poslal krásnou střelou pod břevno.
Závěr byl velmi hektický, domácí gólman Sedlák za velkým vápnem při odkopu napálil Palka, který mířil do odkryté brány, ale na poslední chvíli odkopl balon vracející se obránce. Když pak v poslední minutě Kubaškovu hlavičku vykopl z brankové čáry jeden z obránců hostů, mohli se Novostrašečtí radovat ze zisku velice cenných tří bodů. „Pro nás to jsou zlaté tři body, byli jsme šťastnější, ale takový je fotbal. Před týdnem jsme hráli v deseti lépe, ale prohráli jsme. Klukům bych chtěl za to, jak to v nepříliš příznivém počasí odbojovali, poděkovat," dodal spokojený Miroslav Procházka.

Sokol Nové Strašecí: Doubrava – Soukup, Duchoň, J. Mrázek, Mžourek – Palko, Hartman – Cafourek, Isteník (82. Buršík), Erba (91. Beneš) – Kapek.
Trenér: Miroslav Procházka.