Sokol Nové Strašecí – SK Polaban Nymburk 3:2 (2:0)

Novostrašečtí fotbalisté se příjemně naladili na derby, které se uskuteční v sobotu 12. října na hřišti Tatranu Rakovník. Ve velmi zajímavém duelu totiž porazili Nymburk, i když cesta k vítězství byla hodně trnitá.
Domácí si během úvodního poločasu vytvořili dvoubrankový náskok. Skóre otevřel hlavou Duchoň po rohovém kopu.

„Byl to docela zajímavý gól, jelikož jej dal Duchoň místo čelem temenem. Je to celkem umění to trefit, takto jsem hlavou góly nikdy nedával. Se přiznávám, že jsem to takto fakt neuměl," komentoval úvodní branku s úsměvem ve tváři domácí kouč Radim Suchánek. Zhruba osm minut před koncem prvního poločasu se domácí radovali podruhé. Jan Mrázek se skvěle uvolnil v pokutovém území, lobem na vzdálenější tyč našel osamoceného Vašáka. Ten se nemýlil – 2:0. „Trochu mi ale zatrnulo. Byla odkrytá celá brána a Marek to umístil k tyči. V jednu chvíli to vypadalo, že míč půjde mimo," podotkl Radim Suchánek.

Z druhého poločasu už domácí lodivod už takovou radost neměl. Jak totiž po zápase řekl, během poločasové přestávky totiž upozornil hráče, aby utkání dohráli v klidu a nedostali se pod tlak. „Máme zápas v ruce, jak se říká, a pak si to zdramatizujeme vlastními nesmyslnými chybami," kroutil hlavou kouč Nového Strašecí. Už v padesáté minutě totiž čtyři domácí hráči „tancovali" kolem hostujícího hráče, který měl dost času na to, aby správně zamířil – 2:1. Hosté vycítili šanci, ale naštěstí se do žádné větší nedostali. Centry ze vzduchu v pohodě posbíral domácí gólman Kut.

Klid na kopačky přinesla 78. minuta. Ve vápně poslal hostující zadák k zemi Hanzla. Nařízený pokutový kop Kaválek s přehledem proměnil – 3:1. Kdo si v tu chvíli myslel, že si domácí výsledek utkání pohlídají, ten se hluboce mýlil. V 83. minutě totiž Havel fauloval ve vlastním pokutovém území. A hosté z penalty snížili – 3:2.

„Spokojenost je, máme nyní zajímavou šňůru, získali jsme ve třech zápas devět bodů, což nás hodně povzbudilo. Po vstupu do soutěže jsme na tom nebyli příliš dobře. Příští týden nás čeká derby a do něj půjdeme s tím, že nemáme co ztratit, mohl by to být velmi pěkný zápas," řekl k utkání Radim Suchánek.

Nové Strašecí: Kut – Kapek, Havel, Duchoň, Pejša – Zázvorka (82. Janoušek), Kaválek, Ducár, Vašák – Hanzl, Mrázek J.
Trenér: Radim Suchánek