„Na zápas s Poříčím jsme zapomněli. Více jsme se věnovali hře, než rozhodčím a fungovalo to. Jsem rád, že jsme z těch šancí, co jsme měli, dali čtyři góly. Těší mě, že jsme vzadu udrželi nulu. Kluky bych chtěl za výkon pochválit, hlavně tedy Svobodu, který nejenže gól dal a na další přihrál, ale obrana s ním měla opravdu spoustu práce,“ vysekl poklonu novostrašeckému útočníkovi spokojený trenér Miroslav Procházka. 


Novostrašečtí neměli s nováčkem žádné slitování, od prvních minut na Nespeky vlétli a do půl hodiny jim zasadili tři údery. Skóre otevřel navrátilec do sestavy Duchoň. Chvíli poté utekl nespeckým obráncům Svoboda, šel sám na brankáře, ale ještě předložil balon nabíhajícímu Ducárovi, který si s nabídnutou šancí poradil. Třetí, uklidňující gól vstřelil sám Svoboda, který dělal hostující obraně v celém průběhu utkání nemalé starosti. Nespeky si za první půli nevypracovaly jedinou stoprocentní šanci, to Novostrašečtí mohli vést i vyšším rozdílem, avšak další navrátilec L. Mrázek v závěru poločasu ve stoprocentní šanci nastřelil pouze gólmana Šilhavého. 

Sklizeň máku v LUPOFYTU Chrášťany na polích v Lužné.
Český mák je falšován technickým z dovozu
Mistrovství světa ve hře mölkky v Tenisovém centru Cafex
Utkali se hráči všech generací a z celého světa


Zhruba po hodině hry po kombinaci Svobody a L. Mrázka vstřelil čtvrtý gól domácích Kaválek, který přehodil padajícího brankáře. Novostrašečtí poté kontrolovali hru, až na samý závěr zápasu. „To jsme si mysleli, že se nám nemůže nic stát a že už je hotovo, takže jsme vzadu hráli trochu profesorsky. Tím jsme jim připravili tři šance z vápna, jednou trefili břevno, dvakrát střílel Šírl, kterého vychytal Doubrava. Jinak si ale žádnou šanci sami nevypracovali,“ konstatoval Procházka, jehož těšilo, že fotbal bavil i diváky. „Podstatné pro mě je, že lidé mi po zápase říkali – dalo se na to koukat a líbilo se jim to.“ 


Nové Strašecí – Nespeky 4:0 (3:0)


Branky: 11. Duchoň, 24. Ducár, 28. Svoboda, 59. Kaválek, rozhodčí: Benák. Diváků: 100. 


N. Strašecí: Doubrava (89. Javůrek) – Bláha (71. Kříž), Duchoň, J. Mrázek, Beneš – Mžourek, Kaválek, Palko, Ducár – L. Mrázek – Svoboda.

Trenér: Miroslav Procházka.