Kdy vás vedení Sokola Nové Strašecí oslovilo a proč jste nabídku trénovat tento divizní celek přijal?
Vedení mě oslovilo asi týden po konci soutěže, takže na konci června. Nabídku jsem přijal proto, že málokomu se povede trénovat divizi a byla a je to pro mě určitá výzva.

Již před půl rokem jste byl mezi kandidáty na trenéra, ale tehdy to nevyšlo, proč?
Tak to opravdu nevím, to je spíš otázka na vedení…

Co všechno si od nového působení, své práce, ale i hráčů slibujete?
Minimálně udržení v divizi. Chtěl bych hráčům vnuknout moderní pojetí fotbalu, hrát kombinační a atraktivní fotbal.

Je to pro vás zatím nejvyšší trenérská zkušenost?
Ano, to určitě.

Nesetkal jste se už s kritikou některých lidí, kteří by mohli vidět problém v tom, že jste mladý a nebudete mít třeba dostatečný respekt u hráčů, kteří ve Strašecí budou působit?
Jistě, že setkal. Někteří mi ukazují vztyčený prst, že jsem mladý a nemám zkušenosti. Já si ale myslím, že taková výzva a nabídka se prostě neodmítá a jsem ambiciózní a moc rád za to, že to mohu zkusit. Když uvidím, že to nefunguje, nebo hráči neplní mé požadavky, či nebudu mít respekt, půjdu od toho, třeba k žákům, to je snad jasné.

I přes váš věk ale procházíte řadou školení a absolvujete různé kurzy, může být tohle tím, co vás zdobí?
Nevím, co mě zdobí, to je otázka na jiné. Já samozřejmě řadu školení absolvuji, ale neřekl bych, že své znalosti pak uplatním ve Strašecí, kde se hraje divize. Toto jsou informace, které mě zajímají už delší dobu, je dobré je vědět, znát, umět použít a aplikovat, ale v této soutěži by to nemělo význam. Chci tím říct, že znalosti, které se dozvím na školení atd., bych uplatnil třeba od třetí ligy výš, na této úrovni to nemá svůj efekt. Obecně vzato ano, ale kontrolovat jednotlivce, hlídat jim sportestery, to zkrátka nejde. Uplatním základní pravidla v obecné rovině, ale na víc už tu není ani finanční zabezpečení, které toto bezpochyby obnáší. Já se spíš soustředím na to, aby tréninky nebyly jednotvárné, běháme s míčem, je to taková škola hrou. Uplatňuji fotbal malých forem atd.

Jak se na spolupráci s týmem těšíte a pokud už nějaká proběhla, jak se vám jeví?
Ano, těším se. Jak už jsem řekl, je to výzva. Zatím jsme měli týden přípravu a jeden pohárový (první) zápas, který se nám moc nepovedl. Kluci mají z 90 % fyzičku na dobré úrovni, ale zapracovat musíme na herním projevu. Chybí nám rychlejší přechod do útoku a větší hlad po gólech. Málo střílíme. Nemáme asi klasického kanonýra, který ve vápně prokáže svoje kvality. Defenzíva je slušná, jsou tam zkušení hráči a křídelní hráči mají potřebnou rychlost, obrana je dostačující. Ale jak říkám, byl to první zápas, takhle to na mě zatím působí.

Asistenta vám bude dělat Ján Ducár, vedli jste i spolu nějaký rozhovor?
Asistenty budou Pavel Němeček a Honza Ducár. Zatím je brzy něco hodnotit, na spolupráci s oběma se těším.

Vždy jste působil v Zavidově, neoslovili vás např. i do tamního celku hrajícího I. A třídu?
Já jsem v Zavidově byl jako asistent trenéra. Vždycky jsme si s Jardou vyšli vstříc. Myslím, že předseda Zavidova byl zklamaný, když jsem odešel do Strašecí… Ale to je fotbal. V Zavidově jsem zůstal jako hráč registrovaný, a když by byl čas a zdraví v pořádku, možná bych šel hrát ještě za béčko.

Kdo bude ve Strašecí kromě vás ještě nováčkem?
Co se týče hráčského kádru, nerad prozrazuji něco, co není hotové na stole a podepsané. Staronové tváře v týmu zůstanou, vyhlídnuté máme posily z klubů jako je Žižkov, Zápy, Vyšehrad, ale víc zatím opravdu neprozradím.

Přecházíte do skupiny A, s Tatranem Rakovník se tedy nepotkáte, bylo to i vaše přání?
O tom rozhodlo vedení, já to nijak nechtěl ani nemohl ovlivnit. Já jsem spíš právě pro skupinu A, protože v béčku bude Tatran Rakovník a možná by zbytečně došlo k vyhecovaným zápasům. Jsem si jist, že i tak budou mít diváci možnost zhlédnout dost atraktivních zápasů, např. s rezervou Českých Budějovic, Třeboní a Malší Roudnou.

Právě Tatran jste také trénoval, bude tohle ještě jiný level?
To jednoznačně. Oba kluby jsou jiné, v každém funguje něco jiného…

Jak bude vypadat vaše příprava?
Dnes hrajeme druhý přípravný zápas (po poháru FAČR) v Lounech a v sobotu na hřišti ve Mšeci přivítáme od 10:30 Viktorii Žižkov. Mohlo by to být zajímavé utkání, snad se přijdou diváci podívat. Dál nás čeká 29. července Hostouň, také ve Mšeci od 18:30. Na prvního srpna ještě soupeře nemáme, ale budeme hrát pátý zápas.