Právě v tomto čase se nepříznivě pro hosty zlomil vývoj utkání. Bláha musel být ošetřován za postranní čárou a na hřišti chyběl. Krátkou přesilovku Dobrovice využily dokonale – po rohovém kopu se dostaly do vedení 2:1. Zranění Bláhy však bylo takové, že mu nedovolilo pokračovat ve hře. 

Strašeckému mužstvu se najednou rozpadl herní systém, rozehrávka, zkrátka vše. „Po zranění Bláhy se nám rozpadla veškerá naše hra,“ komentoval nucené střídání hostující kouč a pokračoval: „Nikdy bych nevěřil, že absence jednoho hráče se takto může projevit na herním výkonu mužstva.“ Po odchodu dirigenta hry Bláhy se spustila branková smršť. Hostující brankář Kut pak musel během patnácti minut lovit míč ze své svatyně čtyřikrát.

Trenér Mrázek musel sáhnout po odchodu Bláhy znovu do stálé herní osy Nového Strašecí. Ze hřiště se poroučel středopolař Jan Mrázek. „Museli jsme Jana Mrázka vystřídat, protože už měl žlutou kartu, aby nedostal červenou,“ řekl Mrázek. Mužstvo však pochválil za výkon zejména v prvním poločase.

„V prvním poločase jsme hráli nejlépe za celé jaro. Po vystřídání Bláhy se nám však rozpadla veškerá hra a domácí nás tak ve druhém poločase přehrávali,“ nechal se slyšet Mrázek Vývoj utkání se však mohl ubírat zcela jiným směrem. Stačilo by, kdyby strašečtí lépe mířili a také byli efektivnější v koncovce. Ta je jejich hlavní slabinou v úvodních duelech jarní části.

Už v páté minutě totiž vypíchl strašecký forvard David Mrázek míč a i hned vybídl Jiráska. Jeho střelecký pokus však vracející se protihráči stihli zlikvidovat.

Domácí pak ukázali hostům efektivitu. Ze sporné situace vytěžili maximum – 1:0. Z vedoucí branky se však neradovali dlouho. V desáté minutě parádní přihrávkou vybídl Jan Mrázek Hamouze. Ten křížnou střelou vyrovnal – 1:1. Blízko k otočení výsledku zápasu byl Vašák. Jeho střela však skončila na tyči dobrovické svatyně. Dobrovičtí také o sobě dali vědět, když hlavička domácí hráče pouze zasvištěla kolem konstrukce strašecké branky. Druhý poločas pak začal smolně pro hosty z Nového Strašecí. V padesáté třetí minutě se zranil spolehlivý stoper Bláha a dál už to znáte.

Sokol Nové Strašecí: Kut – Dymov, Bláha (56. Pilař), Duchoň, Kroupa – Jirásek (75. Weis), Hartman, J. Mrázek (60. Jankovský) – D. Mrázek, Hamouz. Trenér: Miloslav Mrázek.